Geen handel op locatie Ville Eyben

Eerder deze week ontstonden geruchten over de mogelijke afbraak van villa Eyben aan de Lozenweg in Hamont-centrum om plaats te maken voor een vestiging van een warenhuis. Het stadsbestuur ontkent met klem…Geen handel op locatie Ville Eyben

06-10-2017 09:35 – Ingezonden door Redactie

Eerder deze week ontstonden geruchten over de mogelijke afbraak van villa Eyben aan de Lozenweg in Hamont-centrum om plaats te maken voor een vestiging van een warenhuis. Het stadsbestuur ontkent met klem dat dit te gebeuren staat.

Eerder dit jaar ontving de stad een vraag omtrent de herbestemmingsmogelijkheden in functie van retail van de locatie waarop de voormalige notariswoning gelegen is. Het stadsbestuur heeft daarbij aangegeven dat het niet ruimtelijk verantwoord is om hier aan retailhandel te doen. De villa zal dus niet afgebroken worden om ruimte te maken voor de nieuwbouw van een winkel.

Hoe de verkoop en eventuele herbestemming van villa Eyben verder verloopt ligt in handen van de huidige en de toekomstige eigenaar. Het stadsbestuur garandeert echter dat er op deze locatie geen retailhandel zal plaatsvinden.

Powered by Blog Grabber