Geologie van Limburg

Heeft u interesse in geologische onderwerpen die  met Limburg en omgeving te maken hebben. Dan is deze werkgroep misschien iets voor u! Tijdens 4 a 5  thema-avonden maakt u met behulp van , practica,…Geologie van Limburg

19-10-2017 13:55 – Ingezonden door Redactie

Heeft u interesse in geologische onderwerpen die  met Limburg en omgeving te maken hebben. Dan is deze werkgroep misschien iets voor u! Tijdens 4 a 5  thema-avonden maakt u met behulp van , practica, determinatie  en excursies  kennis met de interessante geologie van vooral Zuid-Limburg.  Geologie, fossielen, gesteenten,  en vorming van het landschap zijn onderwerpen die aan de orde komen. De excursies bestaan zowel uit wandel- als zoekexcursies en omvatten naast Zuid-Limburg ook de Ardennen en het Eifel-gebied.

In de periode november  tot mei zullen er verschillende avonden georganiseerd worden en ook verschillende excursies in het veld. De avondbijeenkomsten worden gehouden  in het Natuur- Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man in Weert en vinden plaats op  de donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies vinden op de zaterdag of zondag plaats

Deze activiteit staat open voor leden maar zeker ook niet-leden van Geologische Vereniging Mente et Malleo. Een brede kennis is niet noodzakelijk. Tijdens de eerste avond op donderdag 9 november  wordt samen met de werkgroepleden het programma samengesteld.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze werkgroep kunt u terecht op de website van Geologische Vereniging Mente et Malleo: www.mente-et-malleo.nl

Mail:  infomente.et.malleo@gmail.com Of : l.nelissen@home.nl Telefoon: Tijs Bos 0495-522204 tussen 16.00 en 19.00 uur.

Powered by Blog Grabber