Geslaagde Bob Dylan tribute in CC Palethe

Ondanks de vele tributebands die tegenwoordig het daglicht zien zijn er toch steeds meer die echt en puur hun tribute-artiest vertolken. Dat was ook weer het geval op 6 april in CC Palethe waar The New…Geslaagde Bob Dylan tribute in CC Palethe

15-04-2018 09:07 – Ingezonden door Redactie – Foto Sonja Sleurs

Ondanks de vele tributebands die tegenwoordig het daglicht zien zijn er toch steeds meer die echt en puur hun tribute-artiest vertolken. Dat was ook weer het geval op 6 april in CC Palethe waar The New Fools een regelrechte tribute aan Bob Dylan ‘The Bob Session’ ten gehore brachten. De band is uit Hamont-Achel met als frontman en ongetwijfeld de beste Bob Dylan vertolker Ben Schuurmans. De leden van de band waren Ivo Soogen (drums), Jan Hendriks (keyboards), Willy (leadguitar), Dirk (rythm guitar) en Luc (bass). Net zoals Dylan zelf de laatste jaren concerten geeft voor een zittend publiek zo ook was deze avond ingericht voor de echte luisteraars, soms ook de echte fans. De songs, de ene al wat bekender dan de andere, werden gebracht in eigen arrangementen zonder voorbij te gaan aan het origineel. Met de ogen dicht kon je gewoon luisteren naar Bob Dylan. De enige opmerking over deze band zou kunnen zijn dat het jammer was dat er bij enkele van de gespeelde nummers geen echte violist aanwezig was maar dat dit werd opgevangen door de overigens uitstekende keyboardspeler. Ook al zijn de samples op de huidige generatie keyboards dikwijls erg goed toch mis je het wel dat er fysiek geen violist(e) deze partij speelt. Zeker in een theater-setting. Verder een uitstekend band met een goede sound en een zanger die het helemaal heeft…

Powered by Blog Grabber