Groene halve marathon, meer dan lopen alleen

Op zondag 3 september a.s. staat al weer voor de 32ste keer de groene halve marathon en stratenloop op het programma.Groene halve marathon, meer dan lopen alleen

02-09-2017 12:21 – Ingezonden door Redactie – Archieffoto 2015

Op zondag 3 september a.s. staat al weer voor de 32ste keer de groene halve marathon en stratenloop op het programma.
Vanaf 13.00 starten we met onze stratenloop voor kinderen. Onze jongste deelnemertjes lopen een afstand van slechts 100m. Naarmate de leeftijd omhoog gaat , stijgen ook de metertjes , tot een afstand van 1 kilometer. Jong of oud , maakt niet uit. We zien jaarlijks dat deze reeksen steeds super spannend verlopen en dat de kleuters en leerlingen zich steeds van hun beste kan laten zien.
Als de reeksen van de kinderen zijn afgewerkt , bereiden we ons voor op het grotere werk. Om 15.00u start de 5km. De lopers voltooien hun wedstrijd in het centrum van Hamont door het afleggen van 3 plaatselijke rondes.
Om 16.00u start dan de 12 kilometer en de groene halve marathon. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelt zich af op wegen gelegen tussen bossen en weides,  en dit zowel in Hamont als in Achel. We mogen dus terecht spreken over een “groene” halve marathon. Zeker de moeite om zowel als loper of als supporter, op deze manier kennis te maken met de mooie bosrijke omgeving die Hamont-Achel te bieden heeft.
En er is nog meer. Al een aantal jaren hebben we ook een parcours van een 15-tal kilometers uitgestippeld voor skeelers. Dit jaar wordt deze categorie uitgebreid met handbikers en steppers. Een mooie manier om minder bekende disciplines in de kijker te zetten en zeker voor de supporters een extra stimulans om ook deze atleten aan het werk te zien in hun race tegen de tijd.
Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Wij hopen , jullie , atleten en supporters massaal te mogen begroeten op zondag 3 september. Tot dan. Kijk voor meer info op www.groenehalvemarathon.be  

Programma :
13.00u – 14.30u : stratenloop voor kinderen
15.00u : start 5 kilometer
16.00u : start 12 kilometer
16.00u : start groene halve marathon
16.10u : start skeelers , handbikers , steppers
+  inschrijvingen kinderen tussen 12.00u en 13.00u.
+  inschrijvingen volwassenen tussen 13.00 en een kwartier voor aanvang wedstrijd
+  inschrijvingen feestzaal de Posthoorn
+  kleedkamers en douches sporthal de Posthoorn

(Archieffoto 2015)

Powered by Blog Grabber