Het Cultureel Lint

Op koopzondag 17 september van 12 uur tot 19 uur worden in Weert de diverse pleinen, buiten- en binnenlocaties omgetoverd tot een dynamische culturele beleving tijdens Het Cultureel Lint. Professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen laten het publiek genieten van muziek,…Het Cultureel Lint

16-09-2017 12:00 – Ingezonden door Redactie

Op koopzondag 17 september van 12 uur tot 19 uur worden in Weert de diverse pleinen, buiten- en binnenlocaties omgetoverd tot een dynamische culturele beleving tijdens Het Cultureel Lint. Professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen laten het publiek genieten van muziek, dans, theater, literatuur en beeldende kunst. Pleinen worden gevuld met verrassende podia. Straattheaterartiesten brengen de winkelstraten tot leven.

Om 12 uur strooit stadsbeiaardier Frank Steijns vanaf de toren van de Sint-Martinuskerk, samen met sopraan Ellen Valkenburg, klassieke klanken uit over het centrum. Wethouder Gabriëls verricht op het balkon van het Van Horne Museum de officiële opening samen met de zeven meter hoge Korpus die door de binnenstad wandelt, begeleid door danseressen van RICK in een muzikale optocht. Het Cultureel Lint 2017 staat bol van optredens van jong talent. Jonge mensen die de finale van Kunstbende Limburg bereikten en finalisten van het Jonge Solisten Concours van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LMB) treden op in een programma met leerlingen van de talentenklas van RICK. In en rondom Theater de Huiskamer zijn er verschillende optredens in een ‘Miniparade’-sfeer op het plein. Op zaterdagavond 16 september geeft Mannenkoor Manoeuvre op het buitenpodium een preparty met Stadzînge. Zondag treden o.a. oud-voetballer Björn van der Doelen, Rick Clarinetchoir, Colonel Jetski en The Ragtime Rumours op. Voor kinderen is er de van tv bekende vingerpoppenspeler Lejo.
Het Collegeplein wordt Kinderplein! Speciaal voor de allerkleinsten is er een lekkere ‘knibbel-knabbel-knuisje speurtocht’ door de binnenstad. Docenten van RICK verzorgen knutselworkshops met het thema: dinosaurussen. In het Munttheater sluit René Shuman het middagprogramma met ‘Braboneger’ Steven Brunswijk, Fresh Allstars, Toneelgroep Maastricht en het cabaret duo Le Roux en D’Anjou af. Tijdens deze editie zijn veel frisse literaire optredens van o.a. Kunstbende en Frans Adriaans in De SooS en een echte muziekkwis door Peter Stribos. Na 17 uur brengt de Soulband TURNBACK op de markt nog tot 19 uur een swingend concert vanaf het grote podium. Voor het actuele programma kunt u de website van Cultureel Lint raadplegen www.cultureellint.nl

Powered by Blog Grabber