Huis van het Kind feestelijk geopend

Veel volk afgelopen zaterdag tijdens de officiële opening van het Huis van het Kind in Hamont. Het goede weer, de animatie maar vooral de nieuwsgierigheid trok heel wat mensen naar het stadspark. Met een…Huis van het Kind feestelijk geopend

01-09-2017 20:07 – Ingezonden door Redactie – Foto Guido Boets

Veel volk afgelopen zaterdag tijdens de officiële opening van het Huis van het Kind in Hamont. Het goede weer, de animatie maar vooral de nieuwsgierigheid trok heel wat mensen naar het stadspark. Met een besteding  van zo’n €2.500.000 voor de bouwwerken is het Huis van het Kind een flinke investering in de gezinnen en kinderen van de stad. “Met dit Huis bundelen we de krachten van iedereen die lokaal werkt rond gezinnen, kinderen en jongeren en bouwen we zo aan de toekomst van onze huidige jeugd én van komende generaties,” zegt schepen van jeugd en gezin Ilse Jaspers.

De inhoud van het Huis werd bepaald door het stadsbestuur in samenspraak met de burgers van Hamont-Achel. “Om dit project te realiseren hebben we een uniek participatietraject opgezet waarbij alle inwoners meermaals de mogelijkheid kregen om hun ideeën en wensen met ons te delen. Ook de professionele partners werden steeds weer in het project betrokken,” aldus Jaspers.

De ligging van het Huis van het Kind zorgde voor heel wat opschudding. Vooral oppositiepartij Pro Hamont-Achel was tegen de inplanting van het Huis in het stadspark. Zij verkozen het oude klooster als locatie. Het stadsbestuur laat echter weten dat de ligging, aan de ingang van het Stadspark, strategisch is gekozen. Zo vormt het Huis een poort naar een plaats waar natuur, spel en ontmoeting met elkaar verweven zijn, maar waar ook ruimte is voor zij die even tot rust willen komen. “Voor het Huis werd 11 are van het oude omheinde stadspark gebruikt. Bovendien werd er 25 are bijgekocht om zo meer plaats te creëren voor verschillende ontspanningsmogelijkheden,” verduidelijkt Jaspers. De komende maanden worden er nog omgevingswerken uitgevoerd zodat de bezoekers van het Stadspark in het voorjaar van 2018 kunnen genieten van een groter en groener domein.

In het Huis van het Kind zal vanaf nu de buitenschoolse kinderopvang gevestigd zijn, maar ook het consultatiebureau van Kind&Gezin heeft er zijn intrek genomen. Tevens is er de Opvoedingswinkel Noord-Limburg vertegenwoordigd. Dankzij de flexibele, polyvalente ruimtes kunnen er tal van activiteiten plaatsvinden in het Huis. Zo kan er bijvoorbeeld een Huiswerkkamer, een Dutjeskamer, een Speelkamer ingericht worden. Maar ook voor verschillende naschoolse activiteiten wordt ruimte voorzien. “De essentie van het Huis van het Kind is om gezinnen en kinderen met elkaar te verbinden,” concludeert Jaspers. “Het gaat een ontmoetingsplek worden voor gezinnen, kinderen en jongeren van nu en van de komende generaties. Uiteraard blijft het enorm belangrijk om open te blijven staan voor nieuwe ideeën, wensen en suggesties van onze inwoners. Dit is immers dé manier om beleid te voeren.”

Het Huis van het Kind is gevestigd in het Stadspark en is iedere werkdag geopend van 6.45 tot 18.45 uur en bij avondactiviteiten. Ook zal het Huis eenmaal per maand op zaterdagvoormiddag geopend zijn. Dit zijn voorlopige openingstijden want het aanbod zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden.

Powered by Blog Grabber