Inclusieve zorg bij kinderdagverblijf Miep & Lies

Voor kinderen met een beperking is het niet altijd even gemakkelijk om een leuke, passende vakantie-invulling te vinden. In de week van 17 juli konden zij hun hart ophalen bij kinderdagverblijf Miep &…Inclusieve zorg bij kinderdagverblijf Miep & Lies

07-08-2017 12:03 – Ingezonden door Redactie

Voor kinderen met een beperking is het niet altijd even gemakkelijk om een leuke, passende vakantie-invulling te vinden. In de week van 17 juli konden zij hun hart ophalen bij kinderdagverblijf Miep & Lies in Hamont.

Met een 6-tal vrijwilligers werd een mooi programma voor inclusieve zorg uitgewerkt. Vier dagen lang konden de kinderen genieten van verrijkende activiteiten: sherborne (bewegingspedagogiek) met Ellen Sutens, aangepast paardrijden bij Stal de Max, snoezelen bij sens-city, muziek op schoot met Lotte van Dongen, op stap met de trein, kokkerellen, knutselen, picknicken en ontdekkend spelen.
Het was voor de kids een warme invulling, een boeiende ervaring en een prikkelende beleving, maar bovenal een week met écht vakantiegevoel! Hun plezier uitten de kinderen in hun glimlach, hun dikke duim, hun sprekende oogjes, hun knuffelmoment op de schoot, en aan het einde van de dag een warme afsluiter: een welgemeende dank-je-wel-knuffel.
Ook de ouders genoten van het aanbod: even de kinderen een andere omgeving bieden waarin ze met andere kinderen en begeleiders hun kennen en kunnen verruimden, hun gevoelens erkenden en lol hadden met elkaar. Het geheel betekende voor de medewerkers een groeiende kijk en verrijkende beleving. We blikken met z’n allen terug op een succesvolle week en kijken uit naar de mogelijkheden in de toekomst. Een dankjewel aan hen die op vrijwillige basis hebben meegewerkt om dit kleine project mogelijk te maken.

Powered by Blog Grabber