Info-bijeenkomst maagverkleining of -omleiding

Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor en is een risico voor de gezondheid. Niet altijd lukt het om zelf of met hulp van anderen af te vallen. Het team van de Obesitas poli van SJG Weert organiseert…Info-bijeenkomst maagverkleining of -omleiding

12-10-2017 14:37 – Ingezonden door Redactie

Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor en is een risico voor de gezondheid. Niet altijd lukt het om zelf of met hulp van anderen af te vallen. Het team van de Obesitas poli van SJG Weert organiseert woensdag 25 oktober a.s. een informatiebijeenkomst over de operatieve behandeling van ernstig overgewicht. De informatieavond is van 19:00 – 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een operatie aan het maagdarmstelsel kan helpen om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Het is vaak het begin van een nieuw leven. Door de ingreep moet je minder en anders gaan eten. Er wordt minder voedsel opgenomen waardoor je gewicht verliest. Het succes is ook afhankelijk van de manier waarop met de nieuwe situatie omgaan wordt. Waar moet je na de ingreep met eten op letten? En hoe zit het met vitamines? Naast aangepast eten is ook meer bewegen belangrijk. En wat kun je doen aan de overtollige huid nadat je veel bent afgevallen? Dit zijn allemaal onderwerpen die tijdens de informatiebijeenkomst aan bod komen. Mensen met ernstig overgewicht die een ingreep hebben ondergaan of willen ondergaan en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Powered by Blog Grabber