Informatiemiddag; leven met een whiplash

Een plotselinge heftige slingerbeweging van het hoofd en daarna continu hoofdpijn, nekpijn of andere klachten die nauwelijks meer overgaan. Jaarlijks krijgen vele mensen een whiplash, meestal door een auto-ongeluk. De klachten bij een whiplash variëren. De symptomen en duur ervan lopen uiteen en verschillen…Informatiemiddag; leven met een whiplash

05-10-2017 13:35 – Ingezonden door Redactie

Een plotselinge heftige slingerbeweging van het hoofd en daarna continu hoofdpijn, nekpijn of andere klachten die nauwelijks meer overgaan. Jaarlijks krijgen vele mensen een whiplash, meestal door een auto-ongeluk.
De klachten bij een whiplash variëren. De symptomen en duur ervan lopen uiteen en verschillen per persoon. Bij een deel van de mensen geneest het binnen twee jaar, voor anderen wordt het een chronische ziekte die een blijvende invloed houdt op hun dagelijks functioneren.
In de medische wereld is nog geen volledige overeenstemming over de behandeling van chronisch whiplashletsel, al blijkt wel dat veel mensen in de praktijk baat hebben bij een multidisciplinaire aanpak en bij sociale steun.
*** Lotgenoten
Het Whiplash Informatiecentrum Europa brengt daarom lotgenoten bij elkaar. Ervaringsdeskundige Bob Klip deelt daarom dan ook tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 12 oktober in het atrium (Zuiderpark) Gagelboschplein 200 te Eindhoven van 13.00 tot 15.00 uur, zijn eigen ervaringen en beantwoord vragen over wat een whiplash is, hoe om te gaan met onbegrip bij dit ziektebeeld, hoe om te gaan met de werkgever en de mogelijkheden voor juridische aansprakelijkheid. Het Whiplash Informatiecentrum Europa biedt tevens vrijblijvend ondersteuning aan in het starten van een letselschadeprocedure.
Steun is bijzonder belangrijk voor het herstel. Wanneer iemand niet spontaan herstelt van de gevolgen van een whiplash, stuit diegene al snel op vooroordelen. Men ziet geen schade dus er is geen schade, luidt al gauw de onjuiste redenering. Whiplash is een zwaar onbegrepen ziektebeeld.

Powered by Blog Grabber