Initia Hasselt – Sporting Nelo:  race tegen de klok?

Sporting NeLo overweegt een klacht neer te leggen omdat er meermaals problemen waren met de klok en duidelijk geen enkele van de 3 tafelofficials meermaals juist wist hoeveel de stand was en of de tijd…Initia Hasselt – Sporting Nelo:  race tegen de klok?

29-09-2017 10:35 – Ingezonden door Sven Spooren

Sporting NeLo overweegt een klacht neer te leggen omdat er meermaals problemen waren met de klok en duidelijk geen enkele van de 3 tafelofficials meermaals juist wist hoeveel de stand was en of de tijd nu correct verliep!? Meermaals werd er gegoocheld met seconden met als klap op de vuurpijl dat in crunchtime en met 1 doelpunt verschil op de klok er plots 19 seconden verdwenen waren. Seconden die over winst en verlies konden beslissen. De foto’s in bijlage zeggen wellicht meer dan vele woorden. En dat die seconden belangrijk konden zijn, bewees de wedstrijd in Bevo toen Sporting, in ondertal, in de laatste 1,5 minuut nog 2x scoorde en gelijk speelde. Dit bezorgt ons toch een wrange nasmaak. De goed leidende scheidsrechters werden helemaal niet ondersteund door de tafel in de doorslaggevende momenten.

Als we bovenstaande buiten beschouwing laten is de winst van Hasselt nipt, maar niet onverdiend omdat het de hele wedstrijd leidde. Het was echter telkens slechts 1 à 2 doelpunten verschil en de wedstrijd kon beide kanten uit. Sporting moest het doen zonder linkerhoek David Denert (griep) en de beide linkshanders Daan Versleeuwen (bloeduitstorting kniestoot) en Louis Vandebeeck (dubbele breuk in de enkel). Vooral de linkshanders speelden ons parten. Het was opnieuw zoeken.
Onder impuls van een frisse Lukkesen en een weergaloze Ephrahim Jerry kon Sporting Hasselt bijhouden maar Robijns en Roelants hielden Hasselt steeds aan de leiding: 4-2 na 5min en 12-10 na 20 min. Sporting miste teveel opgelegde kansen om langszij te komen. Het werd dan ook ‘logisch’ rusten met 16-14.
In de tweede helft dichtte Sporting onmiddellijk het gat en met 16-16 kon alles opnieuw beginnen. Ook na 40 minuten stond het nog 19-19. De ingevallen Meulders scoorde echter 4x op rij en bracht Hasselt opnieuw op voorsprong: 24-23 na 50 minuten. Dat denken we toch… want zowel de score als de tijd gingen volledig de mist in aan de tafel! Een doelpunt erbij, één eraf, 10 seconden erbij, 5 eraf. De klok die stil lag als er gespeeld werd of doorliep terwijl het spel stil lag. Alle ‘truken van de foor’ hebben we gisteren gezien. Dat doet niets af aan de prestatie van beide teams, maar het kan wel bepalend zijn! Waarom er plots 19 seconden verdwenen waren, is ons nog een raadsel. Vernooy hield NeLo in de race in de tweede helft en het bleef dus spannend en met 28-27 was echt nog alles mogelijk. Hasselt kwam nog onder druk maar speelde de tijd uit en scoorde in de slotseconde uiteindelijk 29-27.
Wat er ook gebeurt… Sporting speelde niet zijn beste wedstrijd, maar er werd langs beide kanten wel met veel inzet gespeeld en gestreden. Volgende week komt ongeslagen leider Bocholt op bezoek. Wellicht nog een brug te ver, maar thuis zullen we ons vel wel duur verkopen!

Powered by Blog Grabber