Intocht Sinterklaas in (Over)Pelt en (Neer)Pelt

Zoals elk jaar is de Sint in Neerpelt weer aangekomen per boot. De passantenhaven is de jaarlijkse en ideale plek in Neerpelt om aan te meren voor de Sint en zijn Pieten.Intocht Sinterklaas in (Over)Pelt en (Neer)Pelt

16-11-2017 15:49 – Ingezonden door Redactie

Zoals elk jaar is de Sint in Neerpelt weer aangekomen per boot. De passantenhaven is de jaarlijkse en ideale plek in Neerpelt om aan te meren voor de Sint en zijn Pieten. Op zondag 12 november, tussen de buien door, arriveerde Hij en zijn Pieten waar hij zoals elk jaar werd opgewacht door een menigte kinderen en hun ouders, grootouders, tantes, nonkels,… Hierna ging het hele gezelschap en het publiek naar Dommelhof voor de nodige liedjes, dansjes en de gegeerde snoep. Daarna reisde Sinterklaas door naar Overpelt om de kinderen ook daar reeds in een Sintsfeer te verwelkomen. In de overvolle zaal van CC Palethe werd iedereen eerst getrakteerd op een film die gemaakt was door Ivo Haex en de acteurs die erin meespeelden waren de Sint en zijn Pieten, opgenomen in een plaatselijke supermarkt. Dit was wel een origineel idee want zo kwamen de kinderen in een Sintverhaal terecht wat later zou overgaan in de ‘echte’ Sinterklaas. De film en het verhaal errond waren een leuke voorzet om het allemaal nog een beetje spannender te maken voor de kinderen.  Uiteindelijk kwam de Heilige Man langs de achterkant van de zaal naar binnen. Na een stapvoetse tocht van handjes schudden doorheen het publiek kon Hij via de trap het grote podium betreden. Bij nazicht in het Grote Boek echter bleek dat er door twee pieten een grote fout was gemaakt want ze hadden Overpelt doorgestreept. Ze hadden namelijk vernomen dat die gemeente niet meer bestond en dat het nu Pelt geworden was. Daardoor was er wel wat misgegaan in de bedeling van het snoepgoed maar gelukkig was alles nog goed gekomen. Als straf moesten de twee pieten een Sinterklaasliedje zingen en kon Sinterklaas de kinderen blij maken met een snoepzak en een mandarijntje.

Powered by Blog Grabber