Invasie heemkundigen in Cranendonck

De 69ste Brabantse Heemdagen van de Stichting Brabants Heem vinden op 3 en 4 augustus plaats in Cranendonck. Op beide dagen komen circa 80 leden van heemkundekringen uit heel  Noord-Brabant op bezoek in Budel en Maarheeze en omgeving. Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, die dit jaar haar zestigjarig…Invasie heemkundigen in Cranendonck

04-08-2017 11:04 – Ingezonden door Redactie

De 69ste Brabantse Heemdagen van de Stichting Brabants Heem vinden op 3 en 4 augustus plaats in Cranendonck. Op beide dagen komen circa 80 leden van heemkundekringen uit heel  Noord-Brabant op bezoek in Budel en Maarheeze en omgeving. Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, die dit jaar haar zestigjarig bestaan viert, heeft deze dagen georganiseerd. Het thema is dit jaar: ‘Cranendonck, van heerlijkheid en baronie tot gemeente’. In twee dagen tijd doen de heemkundigen in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer kennis op van de geschiedenis van de gemeente Cranendonck.

Meer dan vijftig vrijwilligers zijn actief bij de begeleiding van de gasten, die -in vier groepen- op donderdag gaan wandelen langs historische gebouwen in Budel en Dorplein en op vrijdag een fietstocht maken naar Maarheeze, Soerendonk, Gastel, Achel, Hamont en Budel-Schoot. Ook daar worden diverse karakteristieke plekken aangedaan en worden de gasten door gidsen van uitleg voorzien. ’s Avonds wordt de maaltijd gebruikt, geluisterd naar het typische Buulse dialect van ‘Junt’ en wordt de Bram van Brabantkwis gespeeld. De aftrap van de dagen vindt donderdagmorgen in alle vroegte plaats in het gemeentehuis van Cranendonck, waar burgemeester mevr. Marga Vermue de deelnemers toespreekt. Al eerder waren Budel en Maarheeze gastheer van de toen nog  ‘Heemkamp’ genoemde dagen, namelijk in 1959 en 1988.

Powered by Blog Grabber