Jan Caristocht geslaagd

Onder luid belgerinkel door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert e.o., mevrouw Loekie van Maaren-van Balen, ging zaterdag  de Jan Caristocht 2017 van start. Maar liefst 21 wandelaars en meer dan…Jan Caristocht geslaagd

05-07-2017 08:48 – Ingezonden door Redactie

Onder luid belgerinkel door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert e.o., mevrouw Loekie van Maaren-van Balen, ging zaterdag  de Jan Caristocht 2017 van start. Maar liefst 21 wandelaars en meer dan 38 fietsers deden mee. Een groot deel hiervan zijn de Toons Toppers die de Jan Caristocht gebruiken als tussenmijlpaal op weg naar de beklimming van de Mont Ventoux op 31 augustus en 1 september. Daarnaast een flink aantal meefietsers en -wandelaars, die hiermee het huis een extra financieel steuntje gaven. Ook reden er diverse wielrenners van TWC Nederweert mee die de groep tijdens de tocht voorgingen en begeleidden. Een groep bestaande uit jong en oud, de jongste was 14 jaar en de oudste 82! Allen legden op de fiets  105 kilometer af. De fietsers werden voor de lunch gastvrij ontvangen in het Toon Hermans Huis Roermond waar een ontmoeting was met de jeugdige fietsers van het Toon Hermans Huis Venlo.
De wandelaars liepen 22 kilometer door de prachtige omgeving van het Weerterbos met een lunch bij Theaterboerderij Boeket van Jos Levels in Nederweert. De tocht verliep onder prima weersomstandigheden, hoewel de fietsers bijna voortdurend te maken hadden met een “stijve bries”. Het is een prestatie van formaat dat alle deelnemers, wandelaars en fietsers, in de middag feestelijk konden worden ingehaald bij het Toon Hermans Huis!

Foto: groepsfoto van de deelnemers aan de Jan Caristocht 2017

Powered by Blog Grabber