Jeroen Rijkers wint Pool de France 2017

De Tour de France zit er op. Daarmee is natuurlijk ook de Pool de France afgelopen. De laatste etappe zorgde niet meer voor een verandering in de top vijf. Dat betekent dat de HAC Weekblad Pool de France…Jeroen Rijkers wint Pool de France 2017

24-07-2017 11:22 – Ingezonden door Redactie

De Tour de France zit er op. Daarmee is natuurlijk ook de Pool de France afgelopen. De laatste etappe zorgde niet meer voor een verandering in de top vijf. Dat betekent dat de HAC Weekblad Pool de France 2017 is gewonnen door Jeroen Rijkers. Hij scoorde maar liefst 744 punten. Dat is vijf meer dan de nummer twee Leen van Oers. Derde werd Eline Engelen. Alex van Oers eindigde op de vierde plaats en Jorn van Mook maakt de top vijf vol.

Een sprong in de laatste etappe was er voor Bastin Verweij. Hij kwam uit op 689. De volgende deelnemers vallen ook nog allemaal in de prijzen:
7. Thieu van Tulden
8. Loes van Moorsel
9. Bas Rijkers
9. Claudine van Aanholt
9. Koen van Laarhoven
12. Annelies de Wilde
13. Marcel Kees
14. Ans Cox
14. Kelly van Exel
14. Wim van Exel
17. Bart Matheeuwsen
18. Marielle van Mook
19. Erik Ras
19. Frits Feijen
19. Paul Feijen.

Het bergklassement werd gewonnen door Paula Gudders. Zij scoorde 345 punten, twee meer dan Evi Gudders. Ook Paula heeft een prijs gewonnen.

Het sprintklassement kent twee winnaars: Joyce Frericks en Karin Lammers scoorden beiden 589 punten. Bob Verweij kwam net wat te kort met 587 punten. Joyce en Karin zijn ook in de prijzen gevallen.

De winnaars worden allemaal persoonlijk gecontacteerd. Ze zijn morgenavond om 18.30 uur van harte welkom in café De Klok in het centrum van Hamont. Daar vindt de prijsuitreiking plaats van de HAC Pool de France. De prijsuitreiking is volgens een vast concept. De nummer 1 mag als eerste kiezen uit het prijzenpakket, de nummer 2 daarna, vervolgens nummer 3, enzovoorts. Als er meerdere deelnemers op dezelfde plaats staan, zal het lot beslissen wie het eerst mag kiezen. De winnaars van het sprint- en het bergklassement mogen niet kiezen. Zij krijgen een prijs uit het prijzenpakket.

Powered by Blog Grabber