K. Achel V.V. – St. Elen

Groen-wit behaalde vanavond een klinkende uitoverwinning op het veld van Standard Elen. ?Ondersteund door een vocaal zeer aanwezige 12de man, was al na 35 minuten duidelijk dat de drie punten mee naar…K. Achel V.V. – St. Elen

13-10-2017 11:26 – Ingezonden door Redactie

Groen-wit behaalde vanavond een klinkende uitoverwinning op het veld van Standard Elen. ?Ondersteund door een vocaal zeer aanwezige 12de man, was al na 35 minuten duidelijk dat de drie punten mee naar Achel zouden gaan (via Kaulille weliswaar….).

De bezoekers trokken van meet af aan het spel naar zich toe. Kansen bleven aanvankelijk uit maar na 14 minuten kapte Florin Theuwis zich vrij in het strafschopgebied en zijn schot verdween via het been van een lokale verdediger voorbij een kansloze thuisdoelman (14’ 0-1). Even later vond Thomas Frederix met een afgemeten voorzet de vrijstaande Jan Smolders en die trapte de kans in de verste hoek binnen (23’ 0-2). En ook het derde Achelse doelpunt viel nog voor de pauze. De Elense doelman kreeg een vrije trap van Jonas Van Der Wiel niet onder controle en de bal caramboleerde via de ingelopen Jan Smolders in doel (35’ 0-3), tevens de ruststand.?Na de pauze trachtte Elen de bakens te verzetten en werd het spel potiger. Thuisspeler Rener mocht echter voortijdig (58’) de douches opzoeken na een aanslag langs achter op de enkels van Jan Smolders. Nauwelijks 60 seconden later bediende Jan Smolders Kevin Wielockx maar hij trapte de wenkende kans over. Toch waren het niet de bezoekers die als eerste konden profiteren van de numerieke meerderheid. De thuisploeg profiteerde van Achels balverlies en de Elense aanvaller Schoonbroodt kon milderen (61’ 1-3). Maar groen-wit sloeg meteen terug. Amper één minuut later verlengde Jonas Van Der Wiel met het hoofd een hoge voorzet van Wouter Van Gerven (62’ 1-4). En ook de ingevallen Bert Van Den Dungen deed zijn duit in het zakje : met zijn 1ste balcontact knalde hij de 1-5 op het scorebord (’67  1-5).  Met het laatste Achelse doelpunt demonstreerde Jonas Van Der Wiel nog eens zijn traptechniek toen hij de bal van buiten het strafschopgebied in de winkelhaak borstelde (’78 1-6). Florin Theuwis en Bert Van Den Dungen kregen beiden nog een uitstekende kans om de score te doen oplopen, maar aan de stand zou niets meer wijzigen.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Wouter Vangerven (65’ Bert Van Den Dungen), Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders (74’ Bert Cochet), Thomas Frederix, Florin Theuwis ,Bram Geers (74’ Arne Vromans), Kevin Wielockx, Gert Timmermans, Jens Spooren

Powered by Blog Grabber