KFC Verslaat ook Turkse FC

KFC Hamont, dat uitstekend aan deze nieuwe competitie was gestart met drie opeenvolgende overwinningen, stond daardoor al met twee punten voorsprong alleen aan de leiding in hun reeks. De tegenstander…KFC Verslaat ook Turkse FC

25-09-2017 12:24 – Ingezonden door Fonny Plessers

KFC Hamont, dat uitstekend aan deze nieuwe competitie was gestart met drie opeenvolgende overwinningen, stond daardoor al met twee punten voorsprong alleen aan de leiding in hun reeks. De tegenstander van vanavond, Turkse FC, had in de vorige competitie op KFC een zware nederlaag opgelopen, maar stonden nu wel mooi tweede in het klassement. Gemakkelijk leek het er dus vooraf niet op te worden. Bovendien zaten bij de thuisploeg nog verschillende kernspelers in de ziekenboeg of waren anderen nog maar pas opnieuw fit verklaard. Vlak voor aanvang van de match viel Liam Peeters dan ook nog uit bij de opwarming, zo ernstig dat nader onderzoek bij de spoeddienst van het ziekenhuis nodig bleek. In allerijl werd verdediger Jo Slenders opgetrommeld om het scheidsrechtersblad volledig te maken.
KFC liet het echter niet aan zijn hart komen. Ze begonnen heel enthousiast aan de wedstrijd en de tegenstander leek meteen onder de indruk van hun spel. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer. Nadat Nick Maes al eens met een schot de bezoekende keeper getest had, had hij vlak daarop meer geluk. Op corner kon hij het openingsdoelpunt scoren, iets wat Jasper Reyskens hem enkele minuten later op identiek dezelfde wijze nadeed. Een mooie 2-0 voorsprong na zeven minuten match. KFC leek op rozen te zitten, doch de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Vooral langs hun linkerflank ontwikkelden zij snel aanvalsspel, wat resulteerde in een penaltyfout. Een kans die bezoeker Fatih Erdin van op de penaltystip niet liet liggen: 2-1 na ruim twintig minuten. Zij gingen er nu voluit voor, mede doordat het goede spel van de thuisploeg van in de aanvangsfase nu achterwege bleef. KFC ging echter alsnog met ruimere voorsprong de rust in: Sabri Zurel scoorde de 3-1.
Na de koffie wist Jasper Eyskens (of was het Lode Thirion?) de voorsprong alweer snel uit te bouwen. Opnieuw op hoekschop wist hij met een mooi verlengde kopbal de bezoekende doelman te verschalken: 4-1. De tegenstander leek er nu niet meer helemaal in te geloven, maar kon toch, ook op hoekschop, via Omer Guvercin de aansluitingstreffer scoren. Het spel werd harder en toen bezoeker Fatih Erdin met een tweede gele kaart de kleedkamers moest opzoeken, leek de match gespeeld. Het numerieke overwicht duurde echter niet lang. Ben Kees ging bij een mooie tegenaanval wat al te graag tegen de mat en werd ook door de ref met een tweede gele kaart naar de douche gestuurd. In het vervolg van het spel ontstonden nog nauwelijks kansen. De strijd werd vooral op het middenveld uitgevochten, al kon Guvercin nog milderen tot 4-2.
De thuisploeg kwam niet ongeschonden uit deze duels. Nick Maes, Joren Vrijsen en ook Jorne Thys konden wegens kwetsuur de match niet volmaken. KFC boekte zo vier keer op rij een overwinning en blijft alzo mooi aan de leiding van het klassement.
De spelersvrouwen, die door het bestuur voor, tijdens en na de wedstrijd op een gezellig samenzijn werden getrakteerd konden hun lol na deze overwinning niet op. Dit enthousiasme, samen met hun wederhelften, moet KFC nog mooie vooruitzichten geven in deze pas gestarte nieuwe competitie. Met dit gevoel moet de volgende uitwedstrijd, volgende zaterdagavond in Stal, ook tot een goed einde gebracht worden. Als dan ook de blessures nog meevallen kan KFC alleen maar met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, mede omdat gebleken is dat ze over een kwalitatief ruime kern beschikken. De trainer weet hierdoor zonder veel kwaliteitsverlies het uitvallen van enkele titularissen goed op te vangen. Het houdt ook de spelers scherp, want als iedereen weer beschikbaar is, zal iedereen moeten spelen voor wat hij waard is, om een plaats bij de kern te bemachtigen.

Verslag: Fonny Plessers

Powered by Blog Grabber