Krulbollen met Okra

Aan het Catharinadal in Achel ligt een krulbollenbaan. En dat wisten de leden van OKRA trefpunt Hamont. Onder een stralende hemel organiseerden ze een gezellige competitie. Krulbollen is een van de oudste…Krulbollen met Okra

28-08-2017 18:59 – Ingezonden door Jacqueline Joosten-Segers – Foto Jacqueline Joosten-Segers

Aan het Catharinadal in Achel ligt een krulbollenbaan. En dat wisten de leden van OKRA trefpunt Hamont. Onder een stralende hemel organiseerden ze een gezellige competitie. Krulbollen is een van de oudste Vlaamse volkssporten. Je krulbolt met een krulbol, een ronde schijf gemaakt van geperste vezel. De diameter van de bol varieert van 18 tot 22,5 cm. De dikte moet minimum 8,2 cm zijn. Het gewicht varieert tussen de 2,5 en 4,5 kg. De krulbol heeft aan de ene kant een afgeronde zijde. Door die afgeronde zijde zal de krulbol draaien als je ermee rolt. En dat rollen – dàt is juist de kunst! Aan het Catharinadal kun je op donderdag of zaterdag om 19 uur gaan krulbollen. Voor de prijs moet je het niet laten: slechts vijf euro inclusief twee consumpties! Contacteer voor méér info Jos Corstjens via joscorstjens@skynet.be of tel. 011 64 06 48. (Tekst en foto: Jacqueline Joosten-Segers, Okralid trefpunt Hamont.

Powered by Blog Grabber