Kunstroute Overpelt ‘open ateliers’

Reeds vorig weekend was het werk van diverse plaatselijke kunstenaars te bezichtigen in Overpelt, dit onder het jaarlijkse ‘Kunstroutethema’. Het hele gebeuren loopt echter nog door tot en met het volgende…Kunstroute Overpelt ‘open ateliers’

13-10-2017 11:36 – Ingezonden door Redactie

Reeds vorig weekend was het werk van diverse plaatselijke kunstenaars te bezichtigen in Overpelt, dit onder het jaarlijkse ‘Kunstroutethema’. Het hele gebeuren loopt echter nog door tot en met het volgende weekend op zaterdag 14 en zondag 15 oktober. Het is een aangename manier om de aandacht van het grote publiek op kunst te vestigen. Ieder die dat wilt, zowel de echte kunstliefhebber als de gewone nieuwsgierige kan bij de deelnemende kunstenaars zomaar zonder enige verplichting naar binnen stappen. In een aantal gevallen is dat bij de kunstenaar thuis maar in enkele andere gevallen is dat in een openbaar gebouw waar soms meerdere kunstenaars hun werk ten toon hebben gesteld. Het gaat hier om zomaar even 23 kunstenaars in diverse disciplines van kunstschilders over beeldhouwers tot kunstsmeden en nog veel meer. De kunstenaar legt vaak uit hoe hij of zij tewerk gaat. Dit jaar echter is er (dankzij de aankomende fusie?) ook samen gewerkt met enkele Neerpeltse kunstenaars. De drie Neerpeltenaren, Eliane Van Baelen, Lou Boonman (Het Poermenneke) en Danny Bielen, hebben hun werk gepresenteerd in het voormalige KBC kantoor op de Oude Markt. De schilderijen van Eliane van Baelen zijn bovendien op huurkoop verkrijgbaar. Een leuke formule om toch een prachtig schilderij aan te kunnen schaffen zonder daarvoor direct een grote prijs voor te moeten betalen. Een opvallende kunstenares dit jaar is de debuterende Leen Vrolix die haar werken laat zien in een huis op de Oude Markt 22. In haar afstudeerproject als master grafisch ontwerper is ze begonnen vanuit haar interesse in het portret en in levensverhalen die erachter schuilgaan. Elke persoon is uniek en heeft een interessant verhaal te vertellen, aldus Leen. Onder dit motto besliste ze om uitgetekende personages te maken van drie verschillende en unieke mensen. Gedurende drie maanden ging ze twee tot drie keer per week langs bij deze personen voor zowel tekeningen als foto’s. Van de opgenomen gesprekken schreef ze elke dag enkele citaten uit. Uiteindelijk heeft ze dit alles samengebracht in een publicatie die kleine stukjes uit het persoonlijke leven van die mensen laten zien. (www.loodwit.be/leenvrolix) . Wie wil genieten van deze plaatselijke snuisterijen kan het hele weekend gratis terecht bij alle kunstenaars. Alle info is te vinden op www.openateliersoverpelt.be

Powered by Blog Grabber