Lezing Davidsfonds Hamont

Historicus Guido Cuyt legde zich toe op de studie van Rome in de Oudheid en ondernam meerdere archeologische studiereizen.Lezing Davidsfonds Hamont

18-03-2018 11:00 – Ingezonden door Redactie

Historicus Guido Cuyt legde zich toe op de studie van Rome in de Oudheid en ondernam meerdere archeologische studiereizen. Voor zijn archeologische onderzoeken  en verslag hierover ontving hij verschillende prijzen.
Voor de nacht van de geschiedenis van Davidsfonds komt hij zijn bevindingen vertellen over heiligdommen, cultussen (officiële goden, keizercultus, inheemse goden, mysteriecultussen (Mithras), ontluikend christendom) en grafrituelen.  Zijn lezing behandelt een aantal sites in Vlaanderen die ons belangrijke informatie bieden over de godsdienst in de Romeinse tijd. Opmerkelijk is de tolerantie van de Romeinse overheid tegenover inheemse cultussen. Deze lezing gaat door op dinsdag 20 maart 2018 om 20.00 u in de Burg.

Powered by Blog Grabber