Lezing IVN Cranendonck

Op maandag 16 oktober om 20 uur organiseert IVN Cranendonck een lezing met als thema: Paddenstoelen die op hout groeien. Deze lezing wordt gepresenteerd door Gerard Compiet.Lezing IVN Cranendonck

10-10-2017 09:22 – Ingezonden door Redactie – Foto Angela Krops

Op maandag 16 oktober om 20 uur organiseert IVN Cranendonck een lezing met als thema: Paddenstoelen die op hout groeien. Deze lezing wordt gepresenteerd door Gerard Compiet.
Bij een natuurlijk bosbeheer laat men het dode hout zo veel mogelijk in het bos. Vooral in de herfst verschijnen daarop dan allerlei soorten paddenstoelen. Gerard Compiet zal een aantal van de meer dan 1000 in ons land op hout groeiende zwammen laten zien.
Daarnaast zal het die avond o.m. ook gaan over het parasiterend karakter van sommige houtzwammen, de opeenvolging van verschijnen van houtzwammen, loof- dan wel naaldhout bewonende soorten, bruin- dan wel witrot veroorzakende soorten, de economische betekenis die sommige houtzwammen vroeger hadden, de nieuwkomers onder de houtzwammen, hoe een voor houtzwammen ideaal bosbeheer eruit ziet en hoe men houtzwammen op naam kan brengen. De lezing gaat door in verenigingslokaal De Kroenekraan, Hogeweg a (bij de kerk) in Maarheeze. Op zaterdag 21 oktober is er aansluitend op de lezing een paddenstoelenwandeling in het natuurgebied De Pan. Alle belangstellenden zijn welkom, er is geen entree. Aanmelden via mariaalders05@gmail.com of via tel. 0031 495-591973.

Op de foto Platte tonderzwam bij de Achelse kluis van wel 50 cm. Gezien bij Achelse Kluis tegen Amerikaanse Eik. Foto Angela Krops

Powered by Blog Grabber