Luisternamiddag Cultuurkring Hamont-Achel

Op 19 oktober om 14 uur is er een luisternamiddag bij de Cultuurkring Hamont-Achel. Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring (Bosstraat 7, Hamont). Deze keer komt aan bod: ‘Le Maître de Musique, deel I liederen en aria’s. De luisterlezingen van oktober en november vormen een muzikaal tweeluik rond…Luisternamiddag Cultuurkring Hamont-Achel

15-10-2017 11:37 – Ingezonden door Redactie

Op 19 oktober om 14 uur is er een luisternamiddag bij de Cultuurkring Hamont-Achel. Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring (Bosstraat 7, Hamont). Deze keer komt aan bod: ‘Le Maître de Musique, deel I liederen en aria’s.

De luisterlezingen van oktober en november vormen een muzikaal tweeluik rond Le Maître de Musique. In deze muziekfilm schittert bariton José van Dam in de rol van een operazanger die plots zijn carrière afbreekt en zich alleen nog wijdt aan de opleiding van jong talent. De sublieme muzikale momenten waarmee regisseur Gérard Corbiau zijn verhaal ontspint, worden uitgelicht en besproken. Met deze muzikale achtergrond is het nog meer genieten van de film die vertoond wordt op  donderdag 2 november 2017.  Tijdens de luisternamiddag van 19 oktober wordt er ingezoomd op de vele vocale momenten uit de film gaande van intieme liederen tot briljante opera-aria’s. Componisten als Mozart, Schubert, Schumann, Mahler, Verdi, Bellini en Puccini passeren de revue.  De toegang is € 6 per activiteit (inclusief koffie/thee). Met een cultuurpas: gratis. Meer informatie kan u krijgen bij dienstencentrum De Kring, Bosstraat 7 te Hamont-Achel, tel. 0032 11/ 610 588 of via email cultuurkring@hotmail.com

Powered by Blog Grabber