Maarheeze onderuit in seizoensopening

In de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, waarin vv Maarheeze na de promotie van het afgelopen seizoen uitkomt in de 3e klasse C, heeft Maarheeze uit bij MULO met 2-0 verloren. Deze stand was…Maarheeze onderuit in seizoensopening

25-09-2017 14:04 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Mieke Mulder

In de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, waarin vv Maarheeze na de promotie van het afgelopen seizoen uitkomt in de 3e klasse C, heeft Maarheeze uit bij MULO met 2-0 verloren. Deze stand was reeds bij rust bereikt.

Op het zonovergoten sportpark De Braak in Helmond mocht vv Maarheeze haar debuut maken in de 3e klasse tegen MULO. MULO, dat staat voor: “Met Uiterste Leeuwenmoed Opwaarts”, is net als Maarheeze ook via de nacompetitie gepromoveerd. ?De wedstrijd startte van beide zijden scherp met bij vlagen prima voetbal. Na 7 minuten spelen werd echter een diepe pass van Mulo door de Maarheezer verdediging slecht ingeschat waardoor de spits van Mulo vrij voor doelman Raoul Verhees de bal in de linkerhoek kon schieten: 1-0.
Na dit doelpunt was duidelijk dat Maarheeze moest wennen aan het hogere tempo dat in deze klasse gespeeld wordt en MULO wist de druk verder op te voeren. Nadat Maarheeze doelman Raoul Verhees al tot twee maal toe handelend moest optreden op schoten van de MULO aanvallers, ontstond er in de 28e minuut een identieke situatie als voorafgaand aan het eerste doelpunt. Andermaal werd met een diepe pass de aanvaller van MULO vrij voor keeper Raoul Verhees gezet en wederom was het raak: 2-0.
Het duurde tot de 32e minuut voordat Maarheeze met een eerste aanval echt gevaarlijk kon worden. Robin van Vuurden wist zich prima vrij te spelen in het 16-meter gebied van MULO maar zijn schot ging net naast het doel.
Met verdedigend voetbal wist Maarheeze uiteindelijk met een 2-0 achterstand de rust te bereiken.

Na de rust was duidelijk dat MULO het hoge tempo van de eerste helft niet wist vol te houden. Maarheeze kreeg wat meer grip op de wedstrijd en na een prima afstandsschot van Bram Linders moest de MULO doelman zich tot het uiterste strekken om de 2-1 te voorkomen. Nadat Maarheeze vervolgens in de laatste 20 minuten van de wedstrijd een verdediger wisselde voor een extra aanvaller kreeg Maarheeze de beste kans op de aansluitingstreffer. Een voorzet van Bram Linders werd door invaller Brett Vanderweyden strak ingekopt maar zijn kopbal spatte jammerlijk uiteen op de lat.
MULO wist uiteindelijk de wedstrijd uit te spelen en de 2-0 voorsprong over de streep te brengen.

Voor Maarheeze was dit een duidelijke kennismaking met het voetbal op een hoger niveau en volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de “buurman” van MULO, SC Helmondia. Let op: Deze wedstrijd vangt al om 14.00 uur aan daar Maarheeze het komend seizoen al haar thuiswedstrijden om 14.00 uur begint.
Aanstaande vrijdagavond is er traditioneel op de “vrijdag voor de eerste thuiswedstrijd” de zogenaamde Aftrap-avond waarbij we met alle leden, supporters en sponsoren een ludieke en gezellige “Aftrap” aan het nieuwe voetbalseizoen gaan geven. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in onze kantine op sportpark De Romrijten.

Foto Mieke Mulder

Powered by Blog Grabber