Meedoen met de nationale vlindertelling

In het weekend van 6 augustus aanstaande wordt de landelijke vlindertelling georganiseerd. Dit jaar kunt u dat doen onder deskundige leiding van enkele IVN- natuurgidsen. Het doel is om landelijk een beeld…Meedoen met de nationale vlindertelling

03-08-2017 12:03 – Ingezonden door Redactie

In het weekend van 6 augustus aanstaande wordt de landelijke vlindertelling georganiseerd. Dit jaar kunt u dat doen onder deskundige leiding van enkele IVN- natuurgidsen. Het doel is om landelijk een beeld te krijgen van de stand van tuinvlinders. Hoe gaat het met ze dit jaar?
We beginnen om 10 uur in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man met een inleiding over de vlinders die we kunnen verwachten. U leert om welke soorten het kan gaan en van elke soort wordt een bijzonderheid verteld.
Daarna gaan we samen de prachtige tuin van het centrum in. Deze tuin is aangelegd en wordt onderhouden door vrijwilligers speciaal gericht op insecten en dus ook op vlinders. Gedurende een uur tellen we de vlinders. Door de inleiding zult u deze nu goed kunnen herkennen.
Na dat uur sluiten we gezamenlijk in het centrum af.
Datum: Zondag 6 augustus 2017
Tijd: 10.00-12.00 uur
Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (nabij het zwembad achteraan de parkeerplaats)
Inlichtingen: Ad Havermans 0495-533271
Deelname is gratis.

Powered by Blog Grabber