Mennen en de Cock: specialisten in contactlenzen en uitgebreide oogzorg

Mennen en de Cock bestaat als contactlenzenspeciaalzaak al sinds 1995. De zaak wordt gedreven door Rian en Réni Peeters. Rian heeft meer dan 30 jaar ervaring in contactlenzen en optometrie. Binnen het…Mennen en de Cock: specialisten in contactlenzen en uitgebreide oogzorg

10-07-2017 11:24 – Ingezonden door Redactie

Mennen en de Cock bestaat als contactlenzenspeciaalzaak al sinds 1995. De zaak wordt gedreven door Rian en Réni Peeters. Rian heeft meer dan 30 jaar ervaring in contactlenzen en optometrie. Binnen het vaste team werken verder Mark Boonen als contactlensspecialist/HBO optometrist en 3 assistentes.

In hun ruim ingerichte praktijk aan de Wilhelminasingel 185 te Weert hebben ze de beschikking over moderne apparatuur om klanten te helpen met de juiste keuze van contactlenzen.  “De apparatuur die wij hebben brengt het oog zo gedetailleerd mogelijk in beeld zodat wij precies kunnen bepalen welke lens het meest geschikt is”, aldus Rian Peeters. “Bij ons in de zaak zijn geen brillen te vinden. Dat is een bewuste keuze geweest, we wilden ons helemaal richten op contactlenzen en uitgebreide oogzorg. Door onze specialisatie zijn wij veel beter gekwalificeerd om onze klanten van dienst te zijn. Er bestaan vaak meer mogelijkheden om oogafwijkingen te kunnen corrigeren met lenzen dan mensen zich realiseren. Je merkt ook aan onze klantenkring dat er behoefte is aan specifieke kennis. We hebben klanten die speciaal bij ons komen vanuit heel Nederland en een deel van België”.

Als een klant een afspraak maakt wordt er zorgvuldig gekeken naar de achtergrond van de klant. Heeft deze bijvoorbeeld een kantoorbaan en zit hij of zij de hele dag achter een beeldscherm, dan heeft deze klant andere lenzen nodig dan iemand die heel veel sport of in de buitenlucht werkt. We kunnen de keuze maken uit harde- of zachte contactlenzen. Daarbinnen hebben we de keuze uit bijvoorbeeld sferische lenzen, lenzen met cilinder, multifocale lenzen (veraf en dichtbij ineen) en nachtlenzen (u draagt ze ’s nachts zodat u overdag geen lenzen nodig hebt). Ook kinderen kunnen we help en met contactlenzen, vaak al vanaf een jaar of acht. Dit is afhankelijk van het kind zelf en de motivatie.   

Wij hebben een zeer aantrekkelijke betalingsregeling waarbij onze klanten maandelijks een bedrag betalen. In dit bedrag zitten dan de metingen, vloeistoffen en de controles berekend. Een klant komt dan niet voor hoge investeringskosten te staan bij de aanschaf zoals bijvoorbeeld bij een bril. Bij ons is elke dag van de week een contactlensspecialist/optometrist aanwezig. Wij werken op afspraak zodat we voldoende tijd hebben voor onze klanten.

Oogzorg
Naast onze specialisatie op het gebied van contactlenzen bieden ze ook uitgebreide oogzorg aan. Hiervoor hoeft u niet per sé contactlensdrager te zijn. Tijdens het aanmeten of controleren van uw contactlenzen controleren we meteen uitgebreid hoe het met de gezondheid van uw ogen is, het zogenaamde optometrische onderzoek. Indien u echter een nog uitgebreider onderzoek wilt bent u bij hen ook aan het goede adres. Dit heeft zeker toegevoegde waarde als u bijvoorbeeld meer kans hebt op oogproblemen als verhoogde oogdruk, suikerziekte, hoge minsterkte of hoge plussterkte.

“Droge ogen”
Een steeds groter wordend probleem zijn droge ogen. Bij droge ogen krijgt u klachten als geïrriteerde ogen, vermoeide of prikkende ogen, maar ook voortdurend tranende ogen vallen hieronder. Wij hebben verschillende mogelijkheden om hieraan iets te doen. Soms helpen druppels maar vaak ook moeten de oogleden goed worden gereinigd of worden er plugjes in de traanbuisjes geplaatst. Een gedegen onderzoek geeft hierover uitsluitsel.

Wij starten op korte termijn met een nieuw apparaat waarmee we de oogleden zeer grondig kunnen reinigen en daarmee droge ogen en Blepharitis (chronische ontsteking van de oogleden) tegen gaan. Kijk ook eens op www.blephex.nl

Geïnteresseerd? Kijk dan eens op onze website www.mennenendecock.nl of neem vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u bij ons als nieuwe klant contactlenzen 2 maanden op proef, dus kosteloos proberen.

Wij zijn ook te vinden op Twitter en Facebook. Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwigheden en aanbiedingen.

Powered by Blog Grabber