Met de jeugd de natuur in

Eind september 2017 start na voorgaand succes, opnieuw een praktische IVN-natuurcursus, bedoeld voor o.a. (groot)ouders, natuurouders, jeugdleid(st)ers, leerkrachten, leiding van de BSO.  Een cursus voor volwassenen waarin wij vertellen en laten zien wat er voor kinderen in de natuur te ontdekken, te…Met de jeugd de natuur in

18-07-2017 09:03 – Ingezonden door Redactie

Eind september 2017 start na voorgaand succes, opnieuw een praktische IVN-natuurcursus, bedoeld voor o.a. (groot)ouders, natuurouders, jeugdleid(st)ers, leerkrachten, leiding van de BSO.  Een cursus voor volwassenen waarin wij vertellen en laten zien wat er voor kinderen in de natuur te ontdekken, te beleven en te genieten valt. Na afloop van deze cursus weet je wat je kunt doen als je  samen met kinderen de natuur in wilt om te genieten van al het moois. Natuur is alles om je heen: de boom in de straat, de mier op de grond, de hommel op een bloempje, de appel in je handen, kikkervisjes vangen, rupsen zoeken, uilenballen uitpluizen, luisteren naar vogels.  De cursus is een samenwerking van IVN Cranendonck, Valkenswaard/Waalre, Eersel/Bergeijk, Kempenland West, Veldhoven/Eindhoven/Vessem.

Natuuronderwerpen die tijdens deze cursus aan de orde komen zijn: didaktiek en natuurspellen, herfstverschijnselen, bomen, diersporen, vogels, bloemen en insectenleven in en rond het water. Tijdens deze cursus gaan we op zaterdagochtenden – 3x in het najaar van 2017 en 4x in het voorjaar van 2018 – naar 7 natuurgebieden in de regio.
Cursisten ontvangen tevens een digitale reader met achtergrondinformatie over al deze onderwerpen. De cursus bevat  de volgende kernelementen: beleving (hart); kennis (hoofd); gedrag of handelen (handen). We zijn er van overtuigd dat leren over de natuur vooral gaat via ‘zelf doen’, beleven en verwonderen.  Nù verwondering en nieuwsgierigheid zaaien, betekent straks respect en betrokkenheid oogsten.
Data: 23 september, 28 oktober en 18 november 2017, 10 maart, 7 april, 12 mei en 16 juni 2018. Kosten: € 30,00 voor IVN-leden en € 40,00 voor niet IVN-leden.
Aanmelden: via de website van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.

Powered by Blog Grabber