Mooie prestaties van jeugd- en Masterszwemmers ZPK Budel!

Op zondag 5 november stonden er twee wedstrijden voor Zwem- en Poloklub Budel op het programma. De eerste was een Masterswedstrijd in Veldhoven, waarvoor Miriam Groenen, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen en Jos Zentjens  om 08:00 uur al op pad waren. Voor de heren stond de 25, 50 en 200 meter vrije…Mooie prestaties van jeugd- en Masterszwemmers ZPK Budel!

18-11-2017 11:46 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 5 november stonden er twee wedstrijden voor Zwem- en Poloklub Budel op het programma. De eerste was een Masterswedstrijd in Veldhoven, waarvoor Miriam Groenen, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen en Jos Zentjens  om 08:00 uur al op pad waren. Voor de heren stond de 25, 50 en 200 meter vrije slag op het programma. Waar Jos zijn tijd op de 25 meter wist te verbeteren naar 0:14.30, zwom Edward met zijn mooi afgeronde 2:54.00 juist een persoonlijk record op de 200m vrije slag. Een verbetering op de 50m vrije slag was voor hen niet haalbaar, maar met twee eerste plaatsen en een tweede plaats voor Jos, en een vierde en twee vijfde plaatsen voor Edward kunnen ze terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De dames wisselden de vrije slag met de vlinderslag af. Zo kwam Carola uit op de 25m vrije slag en de 100m vlinderslag, en zwom Miriam de 200m vlinderslag en de 50m vrije slag. Op de 25 meter bleef Carola slechts een paar tienden van een seconde boven haar persoonlijk record, maar de laatste baan van de 100m vlinderslag verliep erg moeizaam, waardoor ze daar een aantal seconden op verslechterde. Desondanks eindigde ze nog op een respectievelijke derde en tweede plaats in haar leeftijdscategorie. Voor Miriam was het de eerste keer dat ze de 200m vlinderslag in een wedstrijd zwom, maar met haar 4:58.47 wist ze een prima eerste tijd neer te zetten. Daarnaast wist ze haar persoonlijk record op de 50m vrije slag nog te verbeteren naar 0:41.56. Met deze mooie nieuwe tijden, en een respectievelijke eerste en derde plaats, heeft ze prima gepresteerd!

Eenmaal terug in Budel kwamen ze hun jongere clubgenoten tegen die zich op dat moment klaarmaakten voor een thuiswedstrijd. Voor hen stond namelijk een Junioren-Jeugd-Seniorenwedstrijd op het programma. Allereerst werd de 400m vrije slag gezwommen. Hieraan deden Ilse van Rooij, Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Kyra Meurkens, Jonie Meurkens en Joyce Raemaekers mee. Bijna allemaal wisten ze een persoonlijk record te zwemmen, maar de meest opvallende was toch wel die van Mirte. Zij wist haar inschrijftijd van 7:57.77 namelijk te verbeteren naar een 5:45.75, een verschil van maar liefst 2 minuten en 12 seconden! Daarnaast verbeterde Dyon de Greef zijn inschrijftijd op de 200m rugslag naar een 2:49.96 en zwom Merlin Meurkens met 3:28.85 een persoonlijk record op de 200m wisselslag. Maar ook op de wat kortere afstanden was het raak! Zo scherpte Merlin haar tijd op de 50m vrije slag ook nog eens met een seconde aan en viel Demy van Heck op, doordat ze haar tijd op de 50m vrije slag met ruim vijf seconden wist te verbeteren en bijna vier seconden van haar tijd op de 50m schoolslag haalde! Tom de Haas zwom een paar tienden van een seconden van zijn tijden op zowel de 100m vrije slag als de 50m vlinderslag af en eenmaal uitgerust van de 400m vrije slag wist Gaby haar tijd op de 100m vlinderslag met een halve seconde aan te scherpen. Tenslotte wist Kyra op de 100m vrije slag voor het eerst onder de 1:14.00 te duiken en zwom Mirte op dezelfde afstand zelfs voor het eerst onder de 1:10.00! Alle zwemmers gefeliciteerd met deze prachtige prestaties!

Op zaterdag 25 november zullen de jeugdleden van Zwem- en Poloklub Budel zich op een andere manier voor de vereniging inzetten. Dan gaan ze in Budel namelijk van deur naar deur voor de welbekende Speculaasactie. Bellen onze jongens en meiden bij u aan, koop dan een pakje heerlijke speculaas en steun zo het baantjeszwemmen voor jong en oud!

Powered by Blog Grabber