Motoball Budel

Ondanks de vakantietijd hebben de spelers van MBV Budel een drukke tijd achter de rug.Motoball Budel

26-08-2017 10:59 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Hennie Roosen

Ondanks de vakantietijd hebben de spelers van MBV Budel een drukke tijd achter de rug.
In de week van 27 juli tot en met 1 augustus werd in Valreas en Camaret (Zuid-Frankrijk) onder extreem hete weersomstandigheden (tot 42 graden) het EK Motoball gespeeld. Budel behaalde op dit kampioenschap als Nederlands team een vijfde plaats en liet het het Franse publiek enkele mooie wedstrijden zien. Vooral de wedstrijden tegen Duitsland en Wit-Rusland, waren het aanzien meer dan waard. Rusland won het EK van Frankrijk in een finalewedstrijd, die door meer dan 5000 toeschouwers werd bezocht.
Na het EK stond op 5 augustus de thuiswedstrijd tegen het sterke MSC Comet Dürmersheim op het programma. In een gelijkopgaande strijd werd deze spannende wedstrijd uiteindelijk met een gelijkspel afgesloten met een score van maar liefst 9-9. Een goed resultaat voor Budel, aangezien het de laatste jaren steeds van dat team verloor.
Afgelopen zaterdag 19 augustus stond een ontmoeting met de hekkensluiter van de competitie, MSC Malsch, op het programma.
Al in de eerste minuten van de wedstrijd verhinderden lat en paal dat één van de teams de score kon openen. In de achtste minuut lukte het Stan Looijmans dan toch om een treffer aan te tekenen. Helaas was de vreugde van korte duur, want de spelers van Malsch verkochten hun huid duur en kwamen na een mooie aanval op gelijke hoogte. Toch was het Budel dat deze manche door een doelpunt van Miel Looijmans met winst afsloot. In de tweede manche was het Carlo van Geldrop, die zich goed wist vrij te spelen en de keeper van Malsch het nakijken gaf. Balverlies van Paul Teeven veroorzaakte een gevaarlijke situatie voor het doel van Budel, maar Chris Aikens kon het schot nog net keren. Even later maakte Paul Teeven, het foutje van tevoren meer dan goed door na een snelle uitbraak zich vrij te spelen en de score te verhogen naar 4-1. Uit een scrimmage voor het doel van Malsch bracht Budel de stand op 5-1 en in de laatste minuut van de tweede manche verhoogde Carlo van Geldrop de score met een mooi doelpunt tot 6-1.
Meteen na de aftrap van de derde manche scoorde Malsch na een verdedigingsfout van Budel tegen en een minuut later kwam Malsch andermaal gevaarlijk opzetten, maar de lat voorkwam erger. Met twee doelpunten van Miel Looijmans en een doelpunt van Malsch werd deze manche afgesloten met een stand van 8-3.
In de vierde manche lieten de spelers van Budel zien, dat zij toch echt de sterkere partij waren. Met drie doelpunten van Stan Looijmans en een van Nick Evers werd deze niet al te spannende wedstrijd door Budel met 12-3 gewonnen.
Nu kunnen de spelers van Budel zich op gaan maken voor de competitie van de B-finale. In die nacompetitie spelen zowel de teams van Noord-Duitsland als Zuid-Duitsland, die zich niet hebben geplaatst voor de strijd om het kampioenschap, mee. Vorig jaar behaalde Budel het kampioenschap van deze B-finale. Wanneer de thuiswedstrijden van Budel gespeeld worden is op dit moment nog niet bekend. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites www.motoball-bundesliga. of op www.motoball.nl.  

Powered by Blog Grabber