Niek Genevasen uit Budel- Schoot Snelste duif

De duivenliefhebbers van “De Grenspost” uit Budel deden op vrijdag 7 juli mee aan een prijsvlucht van uit Franse Dax, gelegen op een afstand van 975 km in de zuidwestelijke regio Aquitanië.Niek Genevasen uit Budel- Schoot Snelste duif

16-07-2017 12:33 – Ingezonden door Redactie

De duivenliefhebbers van “De Grenspost” uit Budel deden op vrijdag 7 juli mee aan een prijsvlucht van uit Franse Dax, gelegen op een afstand van 975 km in de zuidwestelijke regio Aquitanië. Onder prima weersomstandigheden en een zuid westen wind, kregen de 33 Budelse duiven samen met 10.429 andere  Nederlandse duiven daar om 11.00 uur de vrijheid.  De temperaturen liepen behoorlijk op, maar de Budelse duiven lieten zich niet van de wijs brengen. Terwijl de eerste duiven in Zeeland ’s morgens al even na 6 uur arriveerde . Bereikte  de eerste duif van “De Grenspost” op zaterdagmorgen om 9.01 uur zijn hok bij Niek Genevasen uit Budel-Schoot. Niek en echtgenote Riek zette daarmee een unieke prestatie neer, want deze duif was tevens de snelste van alle 1.314 duiven die in Oost-Brabant aan deze vlucht deelname. Een knappe prestatie, want deze mannetjes duif ( een doffer) was ook nog een de 3e snelste van de nationale sector 1 waaraan 4. 690 duiven deel namen en de 6e snelste duif van heel Nederland.
De 80 jarige Niek een “Grenspost-er” in hart en nieren en al meer dan 50 jaar lid van “De Grenspost” zette daarmee  zijn mooiste prestatie uit al die jaren neer. De laatste jaren behoorde hij provinciaal en nationaal al bij de top. Nu hield hij de eer van Budel hoog door  zich te mengen tussen de allerbeste  duivenliefhebbers van Nederland.

Op de foto:
Niek en Riek Genevasen met de winnende duif.

Powered by Blog Grabber