Nieuw nummer heemkundetijdschrift

Het nieuwe nummer van de Aa-kroniek, tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ is uitgekomen.  In tachtig pagina’s kunt u kennisnemen van de verhalen en talloze, veelal onbekende, beelden…Nieuw nummer heemkundetijdschrift

03-07-2017 08:55 – Ingezonden door Redactie

Het nieuwe nummer van de Aa-kroniek, tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ is uitgekomen.  In tachtig pagina’s kunt u kennisnemen van de verhalen en talloze, veelal onbekende, beelden van onze dorpen in het verleden.
In de eerste bijdrage van dit nummer gaat Giel Stollman in op de geschiedenis van het smalspoor dat eind negentiende eeuw van station Budel naar de zinkfabriek werd aangelegd. In Dorplein wordt nu gewerkt aan een blijvende herinnering aan dit bijzondere industriespoor. In het tweede artikel vervolgen Theo Martens en Tinie Vlassak hun trektocht door de wijk de ‘Oude Molen’ in Budel. Deze keer komen de protestantse bewoners aan bod, maar ook wel een paar heel katholieke… Bijdrage drie brengt ons naar Soerendonk, waar in 1945 de r.k. Boerinnenbond werd opgericht. Over het reilen en zeilen van deze Soerendonkse vrouwenvereniging, die in 2004 opgeheven is, schrijft Annie Staals-Jacobi. Het laatste artikel in dit nummer brengt ons tenslotte naar Maarheeze. Jac. Biemans sprak met Lenie Mulder-Praats, beter bekend als ‘Lenie van ’t Hof’, over hotel-café ‘Hof van Holland’ en de kruidenierswinkel van de familie Praats.
De Aa-kroniek is voor iedere geïnteresseerde verkrijgbaar voor € 3,50 bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV Cranendonck te Budel. Voor slechts € 8,00 bent u abonnée en krijgt het tijdschrift vier keer in de bus (gemeente Cranendonck).

Powered by Blog Grabber