Nieuw zwemseizoen Masters ZPK Budel van start!

De zomervakantie zit er weer op en de zwemtrainingen zijn alweer in volle gang. Tijd daarom voor de eerste seizoenswedstrijd, om te testen waar onze zwemmers staan. Er waren er echter maar weinig die het…Nieuw zwemseizoen Masters ZPK Budel van start!

29-09-2017 10:51 – Ingezonden door Redactie

De zomervakantie zit er weer op en de zwemtrainingen zijn alweer in volle gang. Tijd daarom voor de eerste seizoenswedstrijd, om te testen waar onze zwemmers staan. Er waren er echter maar weinig die het nu al aan durfden. Slechts drie Masters van Zwem- en Poloklub Budel namen op zondag 24 september namelijk deel aan de Masters Zuidelijke Cirkel in Schijndel: Carola Hompes, Sylvia Avitabile en Miriam Groenen.

Als eerste stond de 50 meter vrije slag op het programma, waar Carola en Sylvia aan deelnamen.  Carola bleef iets minder dan een seconde van haar inschrijftijd vandaan, door aan te tikken in 0:32.87. Hiermee behaalde ze de eerste plaats in de categorie Dames 25+. Sylvia bleef circa 1,5 seconde van haar inschrijftijd vandaan en legde dezelfde afstand af in 0:39.19. Een tijd waarmee ze tevens op de eerste plaats eindigde in haar leeftijdscategorie: Dames 50+.  Hierna mocht Miriam aan de startblokken verschijnen. Zij had voor een wat langere afstand gekozen, namelijk voor de 200 meter schoolslag. Ze had nog geen inschrijftijd staan, maar wist de afstand af te leggen in 4:04.26. Ze werd eerste in de categorie Dames 50+.
De tweede afstand waarop Sylvia in actie mocht komen, was de 100 meter vrije slag. Ook zij had nog geen inschrijftijd achter haar naam staan, dus met haar 1:32.51 zwom ze automatisch een persoonlijk record. Daarnaast werd ze derde in haar leeftijdscategorie.
Voor Carola en Miriam was de 100 meter wisselslag de tweede afstand op hun zwemprogramma. Carola finishte in 1:26.11 en bleef daarmee slechts een halve seconde van haar inschrijftijd verwijderd. Ze behaalde hiermee de derde plaats in haar categorie. Miriam finishte in 1:49.52, waarmee ze twee seconden van haar inschrijftijd vandaan bleef. Ze eindigde op de derde plaats in haar leeftijdscategorie.
Tenslotte kwam ZPK Budel uit op de 100 meter schoolslag, welke werd gezwommen door Carola en Sylvia. Voor Carola liep deze laatste race iets minder soepel. Ze liet vier seconden liggen ten opzichte van haar inschrijftijd en behaalde met haar 1:36.31 een tweede plaats bij de Dames 25+. Sylvia had ook op deze afstand nog geen inschrijftijd, maar wist met haar 1:51.36 een keurige derde plaats in haar leeftijdscategorie te behalen. Al met al kunnen we wel stellen dat de dames de vereniging met hun acht top 3-plaatsen toch netjes vertegenwoordigd hebben. Een mooie start van het nieuwe zwemseizoen!

Powered by Blog Grabber