Once in a Blue Moon 03

Op zondag 3 september 2017 wordt in de zaalkerk Budel een derde muzikaal optreden in de reeks “Once in a Blue Moon“ georganiseerd. Die dag speelt dan voor u om 11 uur accordeonist Olef Fateev.Once in a Blue Moon 03

27-08-2017 20:43 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 3 september 2017 wordt in de zaalkerk Budel een derde muzikaal optreden in de reeks “Once in a Blue Moon“ georganiseerd. Die dag speelt dan voor u om 11 uur accordeonist Olef Fateev.

Oleg Fateev is geboren in Moldavië. Na een studie aan het muziekcollege in Tiraspol, Moldavië, vervolgde hij zijn opleiding aan de Russische muziekacademie “Gnesin” te Moskou. Hij studeerde af als bayanspeler (accordeon) en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland. Het  solorepertoire van Oleg omvat speciaal voor bayan geschreven Russische stukken, arrangementen van Russische volksmuziek, bewerkingen (met jazzinvloeden) van Moldavische melodieën en klassieke werken (Bach, Scarlatti en Piazolla). Daarnaast speelt hij eigen composities.

Sinds 1998 heeft Oleg Fateev zijn eigen trio en vanaf 2002 werkt hij ook voor het theater. Bij zijn eerste project “Tell me” van dansgroep Krisztina de Châtel, moest Fateev naast accordeon spelen ook dansen. Verdere theaterproducties maakt hij onder andere met Groep Oostpool, Orkater, NT Gent, ZT Hollandia, en Wunderbaum.

Het muziekoptreden van Oleg Fateev wordt afgewisseld met een tweetal korte in- termezzo’s

In de rubriek “muzikale verrekijker” stellen wij u Ernst Bonis voor. Hij is een van de grondleggers van de opleiding elektronische compositie en geluid (HKU) en heeft een bijzondere belangstelling voor etnografische muziek. Dat bracht hem op het spoor van muziek uit alle culturen van de wereld. Uit zijn omvangrijke muziekcollectie laat hij u in het kort kennis maken met muziek die u nog nooit hebt gehoord.

In een tweede intermezzo kunt u, in de rubriek kunstenaarsboeken, kennismaken met  “Wobby”. In 2015 richtte Jeroen de Leijer met Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein het small press tijdschrift “Wobby”, gedrukt op een Risgraph duplicator, op. Het blad verschijnt vier keer per jaar met wisselende gasttekenaars en –schrij-vers. Het fenomeen “Wobby” is onder de kunstenaarspublicaties het huis,tuin en keukenleed in grafische verpakking. U kunt zelfs lid worden van de “Wobby.club”.

Het optreden begint om 11 uur, er is een pauze voorzien zodat u onderling en met de artiesten kennis kunt maken. Het concert eindigt om 13 uur, waarna u nog even na kunt genieten met een drankje en een versnapering, verzorgd door het AZC Cranendonck, de initiatiefnemer van dit event.

Locatie:
Zaalkerk Budel, Dr. Ant. Mathijsenstraat 7, 6021 CJ Budel (Gemeente Cranendonck)
Inkom: vijf euro te betalen aan de kassa.
Reserveren en nadere informatie: Jan Doms – 06 53535536 | jandoms@lefdynamics.nl

Powered by Blog Grabber