Onweer

St. Monulphus en Gondulphuskerk aan het Michielsplein met op de voorgrond De lier in de waterpartij. Deze werd werd opgericht in 1976 door het toenmalig gemeentebestuur van Achel, bij het einde van de…Onweer

07-08-2017 12:03 – Ingezonden door Redactie – Foto Gerard Coenen

St. Monulphus en Gondulphuskerk aan het Michielsplein met op de voorgrond De lier in de waterpartij. Deze werd werd opgericht in 1976 door het toenmalig gemeentebestuur van Achel, bij het einde van de zelfstandigheid van Achel.

Dit imposant kunstwerk van de hand van Willy Ceysens symboliseert een Griekse lier, teken van voornaamheid, die onder het opborrelende water het lied van de Achelse eigenheid blijft zingen met de woorden: “De lier zingt in ruimte’ en tijd het lied van onze eigenheid”.

Powered by Blog Grabber