Open Huis Voortgezet Onderwijs Weert

Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs? En weet je al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium? Kom dan naar één van de scholen…Open Huis Voortgezet Onderwijs Weert

03-10-2017 16:45 – Ingezonden door Redactie

Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs? En weet je al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium? Kom dan naar één van de scholen voor Voortgezet Onderwijs in Weert of Cranendonck. Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College Cranendonck hebben de handen ineen geslagen om een breed onderwijsaanbod nu en in de toekomst te garanderen. Van 9 tot en met 12 oktober, tussen 17 en 21 uur, kun je zelf een kijkje gaan nemen!

Maandag 9 oktober: BRAVO! College Cranendonck, de plezierigste school van de regio
Het BRAVO! College is een school die midden in de Budelse gemeenschap staat. Een Brabantse school die gekend en geliefd is in de buurt en waar plezier, samenwerken en presteren centraal staan. Op het BRAVO! College kun je de eerste twee leerjaren volgen van het vmbo tot en met het atheneum. Bovendien biedt de school een volwaardige, vierjarige mavo-opleiding aan. Naast het vertrouwde lesprogramma biedt het BRAVO! College bovendien diverse extra’s voor leerlingen met talent, zoals het Technasium, de Topsport Talentschool, de sportklassen en het Kunst & Cultuur-programma. Kom een kijkje nemen op de plezierigste school van de regio!

Dinsdag 10 oktober: Het College Weert, ontdek je kracht
Het College Weert is dé school voor atheneum en gymnasium in Weert en omstreken. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met veel sportfaciliteiten. Op Het College maak je kennis met de wereld van de wetenschap. Via het Technasium op het atheneum of door het vak wetenschapsoriëntatie op het gymnasium. Door dingen te doen en te ervaren leer je het beste. Daarom zorgt de school voor veel ‘levensechte’ lessen. Op school, maar soms ook buiten de muren van het schoolgebouw. Op Het College kunnen leerlingen terecht voor het Tweetalig Onderwijs Engels.  Daarnaast nemen leerlingen van Het College deel aan internationale activiteiten met onze partnerscholen in onder andere Litouwen, Spanje, Italië, en Zweden. Het College is daarnaast een Topsport Talentschool  die topsporters begeleidt in het combineren van hun studie met topsport. Ook (hoog)begaafde leerlingen krijgen extra uitdaging en ondersteuning binnen ons begaafdheidsprofiel. Misschien ligt jouw passie meer bij muziek, dans, kunst en theater? Dan kun je kiezen voor de kunststroom.

Koers Onderwijs
Met ingang van het schooljaar 2016-2017 huisvest Het College tevens een nieuwe vorm van onderwijs, genaamd Koers. Bij deze vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum geef je zelf richting aan en ben je zelf eigenaar van je eigen leerproces. Ben jij iemand die graag de ruimte krijgt om de dingen te doen die je graag wilt doen? Die graag zelf bepaalt op welke manier je over een onderwerp wilt leren? Dan is Koers iets voor jou! Benieuwd? Kom dan kijken naar Koers in bedrijf tijdens het Open Huis op Het College.   

Woensdag 11 oktober: Philips van Horne, jij staat centraal
Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne! Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Het accent in het onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Hier sta jij centraal.

Op de Philips van Horne kunnen leerlingen terecht voor het Tweetalig Onderwijs Engels. Daarnaast maak je op de havo kennis met het Technasium en op de mavo met het vak Technologie. De Philips van Horne is ook een Topsport Talentschool  die topsporters begeleidt in het combineren van hun studie met topsport. Ben je muzikaal? Dan zit je bij de Philips van Horne goed. De Philips van Horne is dé muziekschool van Limburg.

Donderdag 12 oktober: Het Kwadrant, passie als kompas
Ben jij een ‘handen uit de mouwen’-type?  Wil jij leren in ‘echte’ situaties? Dan is Het Kwadrant jouw school. Het Kwadrant is dé vmbo-school voor de regio Weert. Ook het praktijkonderwijs is in de school gevestigd. Sinds 2012 kun je op Het Kwadrant bovendien terecht voor de zesjarige Techniekopleiding/Vakmanschapsroute: het vmbo en mbo in één opleiding.

Het Kwadrant is een veilige school waar het verkennen en plannen van jouw toekomstige loopbaan centraal staat. Samenwerking met het bedrijfsleven vindt de school erg belangrijk. Door nauw samen te werken geven we jou een goede opleiding met vele doorstroommogelijkheden. Leren in de echte wereld en het geleerde buiten de school uitvoeren is de beste manier om kennis te maken met het bedrijfsleven en ervaring op te doen. Dit helpt je bij het maken van keuzes.

Powered by Blog Grabber