Parkhof Swalmen in herfstsfeer

Parkhof Swalmen is dit jaar voor de laatste keer open op zondag 1 oktober a.s. De tuin is dan te bewonderen in prachtige herfstkleuren. In de tuin zijn de bomen en struiken (denk bijvoorbeeld aan de Japanse…Parkhof Swalmen in herfstsfeer

28-09-2017 15:28 – Ingezonden door Redactie

Parkhof Swalmen is dit jaar voor de laatste keer open op zondag 1 oktober a.s. De tuin is dan te bewonderen in prachtige herfstkleuren. In de tuin zijn de bomen en struiken (denk bijvoorbeeld aan de Japanse esdoorns, de Parottia en de Liquidamber) inmiddels aan het verkleuren en ook de herfstbloemen, zoals asters, sedums, chrysanten en de siergrassen zijn nu te bewonderen. Of het dit jaar een Indian Summer wordt (zoals in Noord Amerika en Canada) is nog niet zeker. Voor een Indian Summer zijn koude nachten en warme, zonnige dagen nodig. Voeg bij dit weer de heerlijke geur, evenals de morgendauw en de herfst is compleet. Ook heesters met bessen beginnen al prachtig te verkleuren. De Hortensia’s geven nog een laatste show weg. Deze laatste zijn trouwens al aardig aan het indrogen. Ook  Eupatorium draagt met zijn donkerrode blad bij aan de herfst, evenals de Rodgersia’s die niet alleen een mooi breed geveerd blad hebben, maar bovendien ook nog prachtige bloemen tonen. De rozen maken momenteel een laatste eindspurt en geuren bij zonnig weer nog voortreffelijk. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Er zijn weer nieuwe, bijzondere heiligenbeelden bijgekomen, evenals enkele oude processievaandels. De collectie wordt nog steeds uitgebreid. U kunt dit alles bewonderen op zondag 1 oktober. De tuin is dan open tussen 11.00-17.00 uur. Zoals gebruikelijk zijn er weer enkele exposanten aanwezig. De entree bedraagt Euro 3,00 inclusief koffie of thee. Honden zijn niet toegestaan. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. Voor meer info: 0475-501193 of zie de site: www.parkhofswalmen.nl

Powered by Blog Grabber