Prinsenpaar Buulder Buk heeft wat te verdedigen

Komende zaterdag 2 september zullen prins Johan I en prinses Monique een zware taak krijgen als zij samen met hun collega-prinsen en -prinsessen uit de regio de strijd zullen aangaan om de titel “Koning der Prinsen bij het Budelse Sint-Jorisgilde” te verwerven. Twee jaar op rij wist de Buulder Buk die…Prinsenpaar Buulder Buk heeft wat te verdedigen

01-09-2017 17:23 – Ingezonden door Redactie

Komende zaterdag 2 september zullen prins Johan I en prinses Monique een zware taak krijgen als zij samen met hun collega-prinsen en -prinsessen uit de regio de strijd zullen aangaan om de titel “Koning der Prinsen bij het Budelse Sint-Jorisgilde” te verwerven. Twee jaar op rij wist de Buulder Buk die trofee in de wacht te slepen: na prins Frank II in 2015 was het in 2016 prinses Saskia die die hoogste eer kreeg. Hun namen staan gegraveerd in de koningsketen die de huidige “Koning der Prinsen”, Saskia, zaterdag gaat inleveren bij het gilde. Het is nu aan het prinsenpaar om er een vervolg aan te geven. Jeugdprins Sem en jeugdprinses Isa dingen bij de jeugd ook naar die titel. Nog nooit eerder is een van de jeugdprinsen of -prinsessen er in geslaagd, maar wie weet, lukt het voor één van hen deze keer wel.
Als je getuige wilt zijn, kan dat op zaterdag 2 september vanaf 14.30 uur bij het Sint-Jorisgilde aan de Poelderstraat 5 te Budel.

Powered by Blog Grabber