Prinsenschieten 2017

Zaterdag 2 september organiseert het Sint Jorisgilde voor de vierde keer het Prinsenschieten in Budel. Het Budelse Sint Jorisgilde geeft voor de vierde keer invulling aan het unieke initiatief om de Carnavalsprinsen…Prinsenschieten 2017

02-09-2017 12:24 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 2 september organiseert het Sint Jorisgilde voor de vierde keer het Prinsenschieten in Budel. Het Budelse Sint Jorisgilde geeft voor de vierde keer invulling aan het unieke initiatief om de Carnavalsprinsen uit de regio Cranendonck buiten het carnavalsseizoen weer eens bij elkaar te brengen en ze op een andere wijze met elkaar kennis te laten maken.

De Koning van het Budelse gilde nodigt de carnavalshoogheden uit om middels een sportieve strijd met de kruisboog uit te maken welke prins of prinses uit de regio zich met een welgemikt schot tot Koning van het prinselijk gezelschap te schieten. Om de volgorde van verschieting wordt evenals bij het koningschieten van het gilde geloot. Bij het derde prinsenschieten was het Prinses Saskia van de Buulder Buk uit Budel die zich tot koning schoot in 2016. Voor de Buulder Buk de tweede opeenvolgende keer dat zij de titel in Budel wisten te houden. Op zaterdag 2 september vanaf 13.30 uur is er de ontvangst in gildelokaal De Vaandrig aan de Poelderstraat 5 te Budel. De openingsschoten zullen om 14.30 uur gelost worden door burgemeester mevrouw Vermue en Wethouder Frits van der Wiel als afgevaardigden van het gemeentebestuur van Cranendonck, Koning der Prinsen 2016 Saskia Horst-Adams en de koning van het gilde Rens van Hunsel. Na deze ereschoten zal de strijd verder moeten worden overgelaten aan de prinsen en prinsessen van 2017. Omdat het prinsenschap na één jaar niet verlengd wordt is het dus in elk geval zeker dat er een nieuwe koning komt. Voor de overige belangstellenden is er de mogelijkheid om zelf te kunnen schieten met een kruisboog. Inschrijving hiervoor kan ter plekke.
Ook de aanwezige jeugdprinsen en jeugdprinsessen zullen de strijd met elkaar aangaan. Sommigen zelfs bijgestaan door een vorst of adjudant. Voor hen zal een speciale wedstrijd met kruisboog gehouden worden op een vlakbaan. Bij deze strijd hebben De Heiknuuters uit Budel-Dorplein voor de tweede keer een titel te verdedigen. Omstreeks 17.30 uur zullen de nieuwe “Koningen” worden gehuldigd. Dankzij een bijdrage van G&S, Van Horne Brandstoffen en van Hunsel & Govers is het mogelijk om de winnaars een mooi blijvend aandenken aan het winnen van de titel te overhandigen. Iedereen is welkom om het Prinsenschieten bij te wonen.

Powered by Blog Grabber