Reacties op Kiek us Hiej

Vorige week plaatsen we een foto van Wil van Tuel in de rubriek Kiek us Hiej. Zowel Niels Hurkmans als P. Jan Houben stuurde hier een reactie op: De rups van Will van Tuel is van de lindepijlstaart. Deze…Reacties op Kiek us Hiej

24-08-2017 22:44 – Ingezonden door Redactie

Vorige week plaatsen we een foto van Wil van Tuel in de rubriek Kiek us Hiej. Zowel Niels Hurkmans als P. Jan Houben stuurde hier een reactie op: De rups van Will van Tuel is van de lindepijlstaart. Deze zit in het laatste stadium voor het verpoppen en te herkennen aan de opvallende blauwe pijl. De meesten overwinteren in de grond en komen in het voorjaar weer uit. Als het warm genoeg blijft komen sommige al uit aan het einde van de zomer, en dan spreken we van een tweede generatie. Bovendien lieten zij ons ook weten dat de rups van Wout van Gils in diezelfde editie de rups is van de Sint Jacobsvlinder en niet van de Koninginnepage.

Powered by Blog Grabber