Route naar Miss Nederland-titel loopt via Maarheeze

Atelier Grenier in Maarheeze kreeg afgelopen dinsdag bijzonder bezoek. Tien van de twaalf finalistes van de Miss Nederland-verkiezing namen er deel aan een make-up workshop en fotoshoot.Route naar Miss Nederland-titel loopt via Maarheeze

22-07-2017 11:33 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto’s DeMeus

Atelier Grenier in Maarheeze kreeg afgelopen dinsdag bijzonder bezoek. Tien van de twaalf finalistes van de Miss Nederland-verkiezing namen er deel aan een make-up workshop en fotoshoot.

Atelier Grenier, waar Helma Verdonschot normaal gesproken workshops geeft in het maken van decoratieve stukken, stond dinsdag helemaal in het teken van Miss Nederland 2017. De verkiezing heeft daarmee net als vorig jaar een Cranendoncks tintje. Niet alleen vanwege de gekozen locatie, maar vooral ook door de samenwerking met het Budelse bedrijf Nibevo International. Deze leverancier van cosmetica en geschenksets is met het Zweedse make-upmerk IDUN Minerals sponsor van de Miss Nederland-verkiezing.
De aspirant-missen kregen dinsdag make-upadviezen van drie gerenommeerde visagisten. “Zij werken veelal met Nederlandse beroemdheden, waaronder Armin van Buren”, vertelt Nibevo-eigenaar Charles Bouwer.
Daarnaast gingen de schoonheden ook zelf aan de slag met de minerale make-uplijn van IDUN, die uiteenloopt van foundationpoeder tot oogschaduw, en alles wat daar tussen zit, zoals mascara, lippenstift en nagellak. “De dames krijgen de nodige tips en leren daarnaast enkele nieuwe tricks”, zegt Jolanda Bouwer, de echtgenote van Charles.

De twaalf finalistes zijn vorige maand geselecteerd uit een groep van tachtig kandidaten. De nieuwe Miss Nederland wordt op 9 oktober gekroond tijdens een avondvullende show in Studio 21 in Hilversum.
Voor de dames zijn het drukke weken en maanden in de aanloop naar de grote finale. De route naar de eindstrijd loopt onder meer via Maarheeze. Op zoek naar een geschikte locatie voor de fotoshoot en workshop viel het oog dit jaar op Atelier Grenier en de bijbehorende tuin. Jolanda: “We zijn een vaste deelnemer aan de jaarlijkse open dag, die in 2017 wordt gehouden op 24 september.”
Onlangs werd er voor trainingen en een nadere kennismaking met de andere Miss Nederland-kandidaten een trip naar Turkije gemaakt. “Daar hebben we onder meer Ali B ontmoet”, zegt Romy Lucassen uit Almere.
Tot de finale in oktober worden verschillende partners en sponsoren van de Miss Nederland-verkiezing bezocht. “Daar volgen we onder meer workshop en trainingen”, aldus de uit Eindhoven afkomstige, maar tegenwoordig in Amsterdam woonachtige, Ireda Nijboer.
De dames krijgen onder meer tips van voormalig Miss Nederland Kim Kötter, die de verkiezing mede organiseert. Ook wordt er tijd vrijgemaakt voor catwalk- en presentatietrainingen. “Mijn zelfvertrouwen is hierdoor flink toegenomen”, zegt Lucassen.
Nicky Opheij uit Handel, oud-winnares van Holland’s Next topmodel, was dinsdag een van de missen die poseerde in de tuin van Atelier Grenier. Opheij geniet van de uitstapjes: “Onlangs hebben we een dag al suppend (stand-up paddle surfen, red.) door de Amsterdamse grachten doorgebracht.” Nijboer vult aan: “Verder wonen we onder meer filmpremières bij.” In september staat er voor de dames onder meer een bootcamp op het programma. “We zitten dus nog wel even met elkaar opgescheept. Maar dan wel op een leuke manier”, lacht Lucassen, die aangeeft dat er sprake is van een hechte groep.

Op 9 oktober wordt bekendgemaakt wie van de twaalf finalistes in de voetsporen treedt van Zoey Ivory en zich mag laten kronen tot Miss Nederland 2017. De winnares wordt afgevaardigd naar de internationale verkiezing Miss Universe, met deelnemers uit tachtig landen.
Meer info: www.missnederland.nl

Powered by Blog Grabber