Samenwerken in controleren van buitengebied

Op zaterdagavond 11 november 2017 zijn BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met collega’s van Politie, Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Best op pad gegaan in het buitengebied van de gemeente Cranendonck en de gemeente Valkenswaard. Het doel van deze actie was de samenwerking…Samenwerken in controleren van buitengebied

18-11-2017 11:55 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdagavond 11 november 2017 zijn BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met collega’s van Politie, Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Best op pad gegaan in het buitengebied van de gemeente Cranendonck en de gemeente Valkenswaard. Het doel van deze actie was de samenwerking tussen deze partijen verbeteren, informatie uitwisselen en controle op misstanden in het buitengebied.

Tijdens de actie zijn ongeveer 100 auto’s gecontroleerd op o.a. alcohol en snelheid. Daarnaast zijn er kleine controles uitgevoerd bij vissers en jagers en is er een afvaldumping aangetroffen. Naast de controles heeft de actie ook een goede bijdrage geleverd aan de samenwerking tussen de deelnemers. Kleine teams hebben diverse plekken in het buitengebied bezocht die al bekend waren met illegale activiteiten. Op die manier heeft er veel uitwisseling van informatie plaats gevonden tussen de deelnemers aan de actie en weten zij beter waar ze op moeten letten in dit gebied. Alle deelnemers kijken terug op een zeer positieve actie. SSiB roept iedereen op het buitengebied in de gaten te houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432 of direct een melding doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Uw melding wordt direct doorgestuurd naar SSiB of een van onze partners. Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.

Powered by Blog Grabber