Schut van Buul vol vertrouwen

Afgelopen zondag, 2 juli, is de Schut van Buul vol vertrouwen afgereisd naar Merelbeek om deel te nemen aan de OLS. De jeugdige solisten waren al vroeg aan de beurt om hun kunnen te tonen aan de jury en…Schut van Buul vol vertrouwen

07-07-2017 12:04 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zondag, 2 juli, is de Schut van Buul vol vertrouwen afgereisd naar Merelbeek om deel te nemen aan de OLS. De jeugdige solisten waren al vroeg aan de beurt om hun kunnen te tonen aan de jury en de toeschouwers. Na nog vlug een broodje en een drankje genuttigd te hebben trok iedereen naar het opstelterrein om de optocht deel te nemen. Dat het een mooie happening is, bleek wel uit de vele toeschouwers die langs de kant van de weg stonden en de deelnemende schutterijen beloonden met een wel gemeend applaus. Veel rust na de optocht was er niet, want de Drumline mocht hun kunsten gaan vertonen op het wedstrijdterrein. Ondanks of misschien wel dank zij de jeugd werd het concertwerk prima uitgevoerd. En toen waren eindelijk de 6 schutters aan de beurt om te proberen de Um naar Budel te halen. Het zestal bestaande uit Harrie Das, Erik Willekens, Grada das, Rian Das, Tonny Rutten en Tim Rutten hadden de vorm goed te pakken. Mede dank zij buksmeester Theo Derks en parapluïst wisten ze ronde na ronde de bölkes er af te schieten. Na 6 ronden zijn ze nog steeds in de strijd en gaan ze zaterdag 8 juli verder de strijd aan om de Um binnen te halen. Als enigste Brabantse schutterij nemen ze het op tegen 41 Limburgse schutterijen waarvan er 32 uit Nederland en 9 uit België komen. Het zou niet verkeerd zijn als ze door vele Bulanders zouden worden gesupporterd. Wie weet wordt het grote Oud Limburgs Schuttersfeest wellicht in 2018 op Brabantse bodem gehouden. Schutters, heel veel succes.

Powered by Blog Grabber