Sint Maarten Neerpelt

Maar liefst 14 vergunde Sint-Maartensvuren vonden er afgelopen weekend plaats in Neerpelt. De Scouts van Neerpelt-centrum verzamelden traditiegetrouw weer achter de kerk, om na het aansteken van de fakkels…Sint Maarten Neerpelt

19-11-2017 10:10 – Ingezonden door Marc Faes – Foto Marc Faes

Maar liefst 14 vergunde Sint-Maartensvuren vonden er afgelopen weekend plaats in Neerpelt. De Scouts van Neerpelt-centrum verzamelden traditiegetrouw weer achter de kerk, om na het aansteken van de fakkels en het uitroepen van de nodige scoutskreten de tocht naar hun lokalen aan het Coninxsteen aanvatten. Daar werden de fakkels in het Sint-Maartensvuur gegooid, waarna er nog een heleboel paletten voor zorgden dat het vuur van heinde en ver te zien was. De scouts zelf, samen met ouders en andere sympathisanten verbroederden nog tot laat in de avond met een natje en een droogje.

Tekst en foto Marc Faes

Powered by Blog Grabber