Slagwerkgroep EMM geeft zeer geslaagd Nieuwjaarsconcert

Op zondagavond 7 januari 2018 gaf Harmonie EMM haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Het concert met als thema ‘A la Rieu’ werd dit jaar verzorgd door de slagwerkgroep van EMM en stond volledig…Slagwerkgroep EMM geeft zeer geslaagd Nieuwjaarsconcert

13-01-2018 12:41 – Ingezonden door Redactie – Foto DeMeus

Op zondagavond 7 januari 2018 gaf Harmonie EMM haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Het concert met als thema ‘A la Rieu’ werd dit jaar verzorgd door de slagwerkgroep van EMM en stond volledig in het teken van de Weense sferen.
Onder leiding van dirigent Guido Pouwels werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht van klassieke en popmuziek.  De Radetzky mars kon hierin zeker niet ontbreken evenals de muziekstukken waarmee de slagwerkgroep op het EMJ in Neerpelt Summa Cum Laude behaalde. De zaal van gemeenschapshuis de Borgh was omgetoverd tot een ware balzaal en volledig uitverkocht met maar liefst 350 toehoorders. Alle muzikanten waren feestelijk gekleed. De dames in prachtige ballroomjurken en de heren in chique zwarte smokings. Solisten Stan Jutten, Silke van Niel en Esmee Hegge name op voortreffelijke wijze de zangpartijen voor hun rekening. Zo vertolkte Esmee Hegge prachtig ‘Walking in the air’ van Chloé en gingen de voetjes van de vloer bij ‘Dansen op de Vulkaan’ van De Dijk. Ook speelde er een uitgebreid blazersensemble van het harmonie orkest en verzorgde het combo ‘Original Bülander’ voor het nodige muzikale amusement.  Tijdens het concert werden tevens drie jubilarissen gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap van de harmonie. Dirk van Hunsel, Silvie van Gansewinkel en Hanneke Heijmans-van Lierop ontvingen na een korte persoonlijke toespraak uit handen van voorzitter Johan Vos naast een oorkonde het KNMO-bondspeldje.  Al met al was het een zeer geslaagde avond en de reacties vanuit het publiek waren dan ook vol lof.  Na afloop van het concert was er onder het genot van een drankje de mogelijkheid elkaar een gelukkig 2018 te wensen.

Powered by Blog Grabber