Spaas naar Teutenkamer in Hamont

Zaterdag 30 september zakte een grote groep van 40 afstammelingen van de familie Spaas-Neyens af naar Hamont om er de Teutenkamer te bezoeken. Het waren kinderen en kleinkinderen van Leo en Maria Spaas….Spaas naar Teutenkamer in Hamont

09-10-2017 14:07 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 30 september zakte een grote groep van 40 afstammelingen van de familie Spaas-Neyens af naar Hamont om er de Teutenkamer te bezoeken. Het waren kinderen en kleinkinderen van Leo en Maria Spaas. Adriaan J. Spaas stapte rond 1860 niet meer in de teutenhandel van zijn vader, maar richtte de eerste sigarenfabriek van de streek op. Zijn zaak, waar op het hoogtepunt zo’n 30 arbeiders aan het werk waren, was gevestigd op de markt van Hamont. Door ziekte en concurrentie werd zijn zaak in de jaren 1890 uiteindelijk opgedoekt. De rondleiding gebeurde in twee delen: eerst werd de kloosterkerk bezocht, die voor een groot deel met teutengeld is gebouwd; nadien werd uitgebreid toelichting gegeven in de Teutenkamer over het leven en het werk van de Teuten, met een insteek naar de familie Spaas.

Powered by Blog Grabber