Spannende ontknoping bij tafelvoetbaltoernooi in Quincy

Tafelvoetbal: de sport waarbij uiterste concentratie, behendige vaardigheden, het nuttigen van bier, en zware ontlading tot uiting komen. Afgelopen zondag daagden zo’n vijftig spelers elkaar uit in café de Quincy in Budel voor de felbegeerde eretitel. Het was een geslaagde dag met een spannende finale.Spannende ontknoping bij tafelvoetbaltoernooi in Quincy

20-11-2017 11:28 – Ingezonden door Bert Slenders

Tafelvoetbal: de sport waarbij uiterste concentratie, behendige vaardigheden, het nuttigen van bier, en zware ontlading tot uiting komen. Afgelopen zondag daagden zo’n vijftig spelers elkaar uit in café de Quincy in Budel voor de felbegeerde eretitel. Het was een geslaagde dag met een spannende finale.

Twee tafelvoetbaltafels vormden afgelopen zondag het strijdtoneel in de Quincy. Een voor de winnaars, de andere voor de verliezerspoule. HAC Weekblad kwam binnenvallen rond het tijdstip van het uur van de waarheid: la grande finale. Titelverdedigers ‘De Klinkertjes’ bestaande uit Christian van der Heiden en Saveer van Gils streden tegen Patrick de Laat en Jeroen Broers. Het draaide om twee sets van zes punten. De eerste set ging vrij gelijk op. De vele toeschouwers zagen fraaie schijnbewegingen, scorende keepers en harde goals. Na ieder doelpunt (of een eigen ingelaste time-out), even de keel spoelen met een biertje. En af en toe kijken naar het grote scherm, of Max Verstappen er iets van zou bakken.  Het werd 5-4 en de eerste set werd beslist door keeper Cristian met 6-4.
Deze keeper zou de volgende set nog vaker uitgebreid de tijd nemen voor zijn succesvolle lange afstandschot, omdat Seveer het als spits toen een beetje liet afweten. Helaas had Frank daar ook wel last van, terwijl Patrick een ijzersterke keeper bleek. Het duurde soms wel 20 minuten voordat de spelers hard brulden van plezier, of er juist flink erop vloekten. Hoewel Patrick en Frank zich lang staande hielden was het bij 5-3 al vrij duidelijk wie er aan het langste eind zou trekken. Met 6-3 werd de pot beslist en konden de Klinkertjes voor het derde jaar feest vieren. Maar dat laatste deed iedereen eigenlijk wel. Bijvoorbeeld de winnaars van de verliezerspoule, die als troostprijs een halve liter op mochten halen bij de bar. Initiatiefnemer baalde er wel flink van, maar zijn brede glimlach werd er die dag niet minder door.

?Op de foto links: Saveer  (voor) en Cristian, rechts Patrick (petje op) en Jeroen

Powered by Blog Grabber