Spanning tot het laatste moment bij BC Budel

Afgelopen zondag 8 oktober mocht BC Budel 1 aantreden tegen BC Reeshof 3 uit Tilburg. Perry Brom en Roel Damen beten het spits af in de herendubbel. Na een stroeve start kreeg Budel toch de overhand in…Spanning tot het laatste moment bij BC Budel

13-10-2017 11:27 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zondag 8 oktober mocht BC Budel 1 aantreden tegen BC Reeshof 3 uit Tilburg.
Perry Brom en Roel Damen beten het spits af in de herendubbel. Na een stroeve start kreeg Budel toch de overhand in de wedstrijd en de eerste set werd gewonnen met 21-17. Deze goede lijn konden zij  doorzetten in de tweede set en die werd dan ook gewonnen met 21-16. De dames hadden het zwaarder. Diane Kerkhofs en Caroline Kerbusch konden het in de eerste set niet bolwerken en verloren deze met 9-21. De tweede set werd meer tegenstand geboden, maar ook deze set werd verloren (14-21). Eddy Duprée en Annemie Janssen gingen aan de slag met hun single. Annemie bood goed tegenstand, maar verloor de eerste set met 14-21. De tweede set was een stuk spannender en ging tot 19-19 gelijk op. Helaas moest Annemie met twee foutjes toch de partij aan de tegenstandster laten. Eddy speelde ook een spannende wedstrijd waarin voldoende kansen waren om de partij winnend af te sluiten. De eerste set werd gewonnen in een spannende verlenging met 23-21. In de tweede set werd een kleine voorsprong weggegeven en deze werd verloren met 19-21. In de derde set leek Eddy makkelijk zijn partij binnen te halen maar bij een stand van 18-8 raakte Eddy geblesseerd. Hij probeerde de partij snel uit te spelen, maar de tegenstander kwam snel terug. Niet nodig, maar toch helaas verloren met 20-22. Caroline en Roel moesten hierna proberen de stand weer gelijk te trekken. Caroline kwam er niet aan te pas in haar wedstrijd en verloor deze met 9-21 en 11-21. Bij Roel ging het een stuk beter. De eerste set ging lang gelijk op en een verlenging was nodig. Hierin trok Roel aan het langste eind en hij won deze met 24-22. Hierna was zijn tegenstander mentaal gebroken en liep Roel snel uit naar een 21-9 overwinning. Om toch nog een gelijkspel in de wacht te slepen moesten we allebei de mixen winnend afsluiten. Aangezien Eddy uitgevallen was kon Roel nog een keer aan de bak om samen met Annemie de mix te spelen. Het begin liep nog stroef, maar daarna kwamen ze op stoom: 17-21, 21-16 en 21-8 en de mix was binnen. Perry en Diane hadden ook een driesetter nodig. Na een gelijk opgaande wedstrijd kon men een 21-17, 16-21 en 21-15 overwinning noteren. Daarmee werd de eindstand toch nog 4-4. Het was een zwaarbevochten gelijkspel geworden.

Andere uitslag: BC Budel 2 – BCM ’80 3: 6-2.
Vrijdag a.s. speelt BC Budel 2 een uitwedstrijd tegen BC Keep Fit 4 uit Gulpen. Op zondag 22 oktober zijn er weer 3 thuiswedstrijden, maar dan in De Smeltkroes in Maarheeze. Wilt u meer weten over de badmintonclub Budel of ook eens een maand proberen of deze sport iets voor u is: bel dan Ans Goossens (0031 495-494329) of Eddy Duprée (0031 6-52300975) Of kijk ook eens op onze website: www.bcbudel.nl

Powered by Blog Grabber