Sparta aan de schandpaal genageld in H. Zonhoven

Als je de wedstrijd met 8 man eindigt, dan is er het één en ander loos geweest. We zouden veel liever geen verslag schrijven van deze match, maar we gaan onze uiterste best doen om een objectieve beschrijving…Sparta aan de schandpaal genageld in H. Zonhoven

17-11-2017 09:30 – Ingezonden door Redactie

Als je de wedstrijd met 8 man eindigt, dan is er het één en ander loos geweest. We zouden veel liever geen verslag schrijven van deze match, maar we gaan onze uiterste best doen om een objectieve beschrijving van alle wedstrijdfases te geven, tot spijt voor wie het benijdt. Al in de tweede minuut kreeg Sparta een dot van een kans. Steven Vanherck poeierde op doel en Michael Nouters kreeg de rebound voor de voeten, maar hij knalde de vrije schietkans letterlijk naar de maan. Aan de overkant deed de thuisploeg beter. Hun vrije trap werd op de paal gedevieerd en de bal viel voor de voeten van een thuisspeler die simpel binnentikte: 1-0. Sparta reageerde en Stef Steensels kopte een corner van Felix Gillardin op de bovenkant van de lat. Hun spits glipte weg na een aarzeling in onze verdediging maar hij stuitte op een puike Jens Bergmans. Steven Vanherck en Felix Gillardin breiden een mooie combinatie in mekaar maar er was geen spartaan voor de kooi om de voorzet af te werken. Thomas Jaeken ging doorjagen op een te korte terugspeelbal, de keeper redde de bal uit zijn voeten en het reboundschot van Glen Maris werd net voor de lijn gekeerd. Thomas Jaeken ging op snelheid door en werd gepakt door hun laatste man die, ten koste van een geel karton, een open doelkans uitwiste. Een voorzet van Stef Steensels werd door hun verdediger met de arm – los van het lichaam – afgeblokt in corner. De scheids durfde het niet aan om de bal op de stip te leggen. Na balverlies kon hun snelle flank alleen op doel af, maar keeper Jens Bergmans toonde zich opnieuw de sterkste. Een thuisspeler bezondigde zich aan een zware fout wanneer hij over de bal trapte, vol op het been van Michael Nouters. De scheids vond het echter geen kaart waard. Felix Gillardin zette met veel overgave een goeie actie op, de bal belandde via Glen Maris bij Michael Nouters die de 1-1 strak in de hoek schoof. Ein-de-lijk! Erwin Maes zette zich sterk door, zijn raket werd afgeweerd door de keeper en Michael Nouters poeierde de afvallende bal pal op hun doelman. 1-1 bij de rust.

Sparta probeerde de thuisploeg te versmachten vanaf het begin van de tweede helft en dat loonde. Hun keeper bokste een hoge voorzet van Stef Steensels in de voeten van Erwin Maes die mooi in de benedenhoek knalde: 1-2. We dachten de wedstrijd al op zak te hebben, maar bij de volgende counter hingen de bordjes weer in evenwicht. Jens Bergmans redde de kopbal op een vrije trap maar was opnieuw kansloos tegen het reboundschot van dichtbij: 2-2. Yves Bogers speelde de bal te ver van zijn voet – de scheids floot intussen voor een fout op onze Spartaan – en hij ging de bal vervolgens met een vliegende tackle terughalen. Onze verdediger kreeg direct rood onder zijn neus, misschien discutabel, maar met dergelijke risicovolle tackles speel je soms met vuur. Thomas Jaeken bracht een uitstekende voorzet naar Glen Maris maar die trapte tegen zijn eigen voet. Een vervelend schot van Erwin Maes werd in corner verwerkt. Steven Vanherck zette, naar het voorbeeld van zijn ploegmakker, een vliegende tackle in nadat de bal al gepeeld was. De scheids greep opnieuw naar de achterzak: ook Steven mocht gaan douchen en Sparta stond nog met 9! Hun snelle flank kon alleen doorgaan maar keeper Jens redde schitterend met de voet. Bij een volgende aanval van Zonhoven kreeg Sparta de rekening gepresenteerd: hun spits kon een flankvoorzet moederziel alleen van dichtbij binnenknallen en de 3-2 achterstand was een feit. Het kalf leek verdronken en toch kregen we nog enkele mogelijkheden. Erwin Maes en Stef Steensels misten hun kopbal op een corner en even later werd Glen Maris door hun keeper omver gekegeld nadat onze Spartaan de bal net voor de doelman wegtikte. De scheids liet gewoon begaan. In de slotminuten ging hun spits onverantwoord doortrappen op onze keeper die de bal al lang vast had. De zondaar kreeg slechts geel. Heel Sparta had het blijkbaar al lang verkorven bij de scheids, want het daaropvolgende protest van onze kapitein werd bedacht met een tweede gele kaart. Zo eindigde Sparta de wedstrijd met 8 en verliezen we tegen een ploeg die in de kelder van het klassement staat. Eindstand: 3-2.

Dit is een objectief relaas van de feiten. Hopelijk kunnen enkele jongens hier lessen uit trekken, alsook de scheids. Deze wedstrijd eindigt niet met deze nederlaag! We zullen ook worden opgezadeld met de sportieve en financiële gevolgen. Reeds verscheidene seizoenen spande Sparta de kroon w.b. de minste gele en rode kaarten uit de reeks. Vandaag pakken we in één match meer rode kaarten dan normaal op een heel seizoen en dat valt ons heel erg zwaar! We kunnen gemakkelijk schieten op anderen, maar we mogen vandaag ook eens in eigen boezem kijken. Wie nu eigenlijk wie aan de schandpaal nagelde, dat laten we nog in het midden. Deze prestatie zal netjes worden uitgesmeerd en men zal er ons nog lang aan herinneren! Wel een dikke pluim voor de jongens die, ondanks de numerieke minderheid, geweldig bleven strijden en meer verdienden!

Powered by Blog Grabber