Sporting pupillen (J14) winnen topper tegen Hasselt !

Zaterdagmorgen stond dé topper bij de pupillen (J14) op het programma : Sporting – Initia. De wedstrijd zou een halfuurtje vroeger aanvangen, het was even wachten tot de deuren open gingen, daarna kon…Sporting pupillen (J14) winnen topper tegen Hasselt !

17-11-2017 09:52 – Ingezonden door Redactie

Zaterdagmorgen stond dé topper bij de pupillen (J14) op het programma : Sporting – Initia. De wedstrijd zou een halfuurtje vroeger aanvangen, het was even wachten tot de deuren open gingen, daarna kon er omgekleed en opgewarmd worden.

Een gelijk opgaand begin waarin Mathijs, aan onze kant, oa diverse steals/fast breaks scoorde, aan Hasseltse zijde was het nieuwe aanwinst Sam, die met zijn lange passen, kracht én lengte het verschil maakte.  Hasselt begon quasi direct met mandekking op Nils (misschien wat vroeg op deze leeftijd en/of wat vroeg in deze fase van de competitie ?), waarmee duidelijk werd gemaakt dat Hasselt voor de punten kwam ! Ondertussen leidden Jeff en Oracha de (spannende) wedstrijd prima in goede banen. Ook Lukas in Pelts doel liet zich niet afschrikken door de kogels van de Hasseltse Sam en deed zijn duit in het zakje door enkele belangrijke ballen te pakken en tegenaanvallen te gooien. Het verliep als volgt : 5-4 (10′), 12-9 (20′) en rust 13-13.
De tweede helft bleef ook gelijk opgaan, Sporting kon vanaf meerdere posities scoren, bij Hasselt bleef vooral Sam aan het kanon (uiteindelijk 17 rozen), Sporting sloeg naar het einde een klein kloofje, kon dat behouden en behaalde zo een knappe collectieve overwinning : 19-18 (10′),  26-24 (20′) en dan 27-24, 27-25, 28-25, 28-26, 29-26, 29-27 en de 29-28 eindstand.?
Nog een tip van de tafelman: tegenstanders let op je wisselfouten aub, elke foute wissel is normaal 2′ tijdstraf! Op naar de volgende wedstrijd, volgende week is er geen !

Powered by Blog Grabber