Striptentoonstelling ‘De Kleine Alexander De Grote’

Van 11 december t.e.m. vrijdag 9 februari 2018 is iedereen welkom op de striptentoonstelling in de kapel van WICO Campus Sint-Hubertus aan de Stationsstraat 25 te Neerpelt. Deze leuke en leerrijke expositie…Striptentoonstelling ‘De Kleine Alexander De Grote’

30-11-2017 11:29 – Ingezonden door Redactie

Van 11 december t.e.m. vrijdag 9 februari 2018 is iedereen welkom op de striptentoonstelling in de kapel van WICO Campus Sint-Hubertus aan de Stationsstraat 25 te Neerpelt. Deze leuke en leerrijke expositie sluit aan bij de historische humorstrips van kunstleerkracht Bart Proost en zijn kompaan Barcas.

Een kant-en-klaar educatief bundeltje gidst u doorheen de tentoonstelling. U kunt de bundel (inclusief oplossingen, presentaties, multimedia) eenvoudigweg als pdf aanvragen. Het doelpubliek zijn leerlingen van 10 tot 14 jaar, dus ruwweg van het laatste jaar van het basisonderwijs t.e.m het tweede leerjaar van het secundair onderwijs. De expo bestaat uit schetsen, posterprints, inkttekeningen, documentatie, uitvergrote pagina’s en prenten uit de albums. Aangekleed met banners, Griekse kledij en attributen.
De verschillende thema’s in de expo zijn: ‘Geschiedenis’ : over de jeugd, het leven, de invloed van Alexander de Grote én over de Griekse mythologie (WO, Geschiedenis, PAV) en ‘De Taal van het Beeldverhaal’ : over hoe een strip wordt gemaakt en over hoe strips verhalen vertellen (taal, muzische vorming, Nederlands, PAV).

De expositie start met een opening op vrijdag 8 december 2017 om 19.00 uur in de fraaie kapel van WICO Campus Sint-Hubertus. Die avond staat er een korte boekvoorstelling van het nieuwste Alexander-album (‘De Kleine Alexander’) op het programma, alsook de officiële opening van deze vernieuwde educatieve expositie en een heuse signeersessie met auteurs Bart Proost en Barcas.
De expo loopt van 11 december 2017 t.e.m. 9 februari 2018. De tentoonstelling is op schooldagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur (op woensdagen tot 12.00 uur), en op zondag 10 december, zondag 17 december, zondag 7 januari, zondag 14 januari en zondag 20 januari steeds van 14.00 uur tot 17.00 uur. De ingang is via de hoofdingang en de toegang is gratis. Met de steun van WICO Campus Sint-Hubertus, Uitgeverij Strips2Go en Gemeente Neerpelt. Meer info (i.v.m. het educatief dossier of reservaties) is verkrijgbaar via [email protected]

Powered by Blog Grabber