Teerdag Budels gilde

Op zondag 1 oktober hield het Budelse gilde haar jaarlijkse teerdag. De gildeleden kwamen bij elkaar bij De Vaandrig aan de Poelderstraat. Daar stond een grote huifkar met de nodige PK’s ervoor om het…Teerdag Budels gilde

10-10-2017 09:17 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 1 oktober hield het Budelse gilde haar jaarlijkse teerdag. De gildeleden kwamen bij elkaar bij De Vaandrig aan de Poelderstraat. Daar stond een grote huifkar met de nodige PK’s ervoor om het geheel te trekken al gereed. De nodige fourage ging aan boord en zo rond de klok van twaalf uur vertrok de club voor het jaarlijkse feestje. Onderweg werd gespeurd voor een eerste zoekopdracht en live via Radio Horizon kon men sfeer proeven van deze eerste start. Tussen Soerendonk en Leenderstrijp werd een stop gemaakt op de picknickplaats waar iedereen kon aanschuiven en gezellig eten. Daarna ging de reis terug naar Budel om een volgende stop te maken bij de Grote kerk van Budel. Daar werd het gilde opgewacht door Diel Feijen en Johan Mathijssen, die gezamenlijk met gildebroeder Jén Adams een rondleiding gingen verzorgen in het monumentale gebouw dat onze kerk wel mag zijn. Johan bracht de gildeleden zelfs in hoger sferen door met de liefhebbers de toren te beklimmen en boven over de gewelven te gaan. Dat gaf enkele fraaie aanblikken over het Budel waar het gilde zich thuis voelt. De dag werd afgesloten in De Vaandrig. Komende zondag heeft het gilde opnieuw een bijzondere dag op het programma staan. Ze zijn te gast in Brussel waar zij ontvangen zullen worden door de beschermheer en vrouwe van het gilde, meneer en mevrouw Dor en door het gilde uit Brussel. Meer weten over het Budelse gilde kijk dan eens op de website: www.sintjorisgildebudel.nl of op de facbookpagina van het gilde. Bellen kan ook met regerend deken Martin Horst 0031 495 430250.

Powered by Blog Grabber