Tentoonstelling ‘Het regent op mijn neus’

Op vrijdag 13 oktober wordt in de bibliotheek van Hamont-Achel het startschot gegeven voor een bijzondere tentoonstelling. “De werken die je er kan bewonderen hebben het thema ‘dementie’ als uitgangspunt”,…Tentoonstelling ‘Het regent op mijn neus’

12-10-2017 14:16 – Ingezonden door Redactie

Op vrijdag 13 oktober wordt in de bibliotheek van Hamont-Achel het startschot gegeven voor een bijzondere tentoonstelling. “De werken die je er kan bewonderen hebben het thema ‘dementie’ als uitgangspunt”, zegt Inge Dreesen van het WZC St.-Jan Berchmans. “Deze werden gemaakt door mensen die hier op verschillende manieren mee in aanraking komen; van veraf of net van heel dichtbij.”

“Via deze tentoonstelling willen we dementie in de kijker zetten en het onderwerp bespreekbaar maken”, vult Marleen Custers van WZC Aan de Beverdijk aan. “Bovendien brengen we op deze manier mantelzorgers met elkaar in contact en bieden we ook de inwoners van Hamont-Achel een klare blik op de wereld van dementie.”

De tentoonstelling maakt deel uit van het project ‘de Alzheimercode’, een initiatief waar meer dan 60 Vlaamse steden en gemeenten aan deelnemen, waaronder ook Hamont-Achel. “Dergelijke projecten dragen bij aan een dementievriendelijk klimaat”, zegt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “We hebben dan ook geen seconde getwijfeld om hier onze medewerking aan te verlenen.”

De tentoonstelling kan bezichtigd worden van 13 oktober t.e.m. 9 november 2017 tijdens de openingsuren in de bibliotheek van Hamont-Achel (Wal 26, 3930 Hamont-Achel).

Powered by Blog Grabber